Petak, 14 Veljača 2020 13:19

Intenzivni radovi na infrastrukturi; Mokošica dobiva još jedan kružni tok

Na glavici Babina kuka započeli su pripremni radovi na izgradnji sportsko-rekreacijskog parka dok se u Mokošici intenzivno radi na izgradnji triju parkirališta s 200 novih parkirnih mjesta. Uz parkirališta u tom naselju gradit će se i kružni tok, a radovi počinju za 15-tak dana. U ulicama Gabra Rajčevića i Mihajla Hamzića u tijeku su radovi asfaltiranja. Završeni su radovi na sanaciji rive u Rožatu, a gradonačelnik Mato Franković najavio je daljnja ulaganja u uređenje prostora Rijeke dubrovačke.

Raspisan je javni poziv za sufinanciranje energetske učinkovitosti postojećih višestambenih zgrada. Komunalno redarstvo od ovog tjedna građanima je dostupno i putem Facebooka.

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKO – REKREACIJSKOG PARKA NA GLAVICI BABINA KUKA

Još prošlog tjedna su najavljeni, a danas su započeli radovi pripremni radovi na izgradnji sportsko-rekreacijskog parka na glavici Babina kuka.

Radove izvodi Alfaplan građenje d.o.o., a ugovorni rok izvođenja je 75 dana. Investicija u društvenu infrastrukturu namijenjena sportu i rekreaciji stanovnici Babina kuka vrijedna je 2.8 milijuna kuna s PDV-om.

tjedni14022020 3

Nova zelena zona za aktivno provođenje vremena namijenjena je svim dobnim skupinama. Uključivat će dječje i sportsko igralište za nogomet i košarku te platoe za trening i fitness na otvorenom.

Budući kompleks koncipiran je u četiri povezane jedinice, s tim da je dječje igralište podijeljeno u zone za djecu do i iznad 6 godina te je opremljeno spravama za djecu s poteškoćama u razvoju. U sklopu zahvata uredit će se nogostup za pristup parku, prostor za odlaganje otpada i autobusno stajalište.

U MOKOŠICI USKORO ZAPOČINJU RADOVI NA IZGRADNJI KRUŽNOG TOKA

U Novoj Mokošici i dalje se izvode radovi na izgradnji triju novih parkirališta koja će raspolagati s 200 parkirnih mjesta. U tom naselju uskoro će započeti i radovi na izgradnji kružnog toka. Naime, "T" križanje Ulice Marine Kneževića s Ulicom Od izvora rekonstruirat će se u kružni tok s četiri prilaza.

Radovi na izgradnji kružnog toka kao pristupa novom parkiralištu sa 72 mjesta kod zgrada HRVI trebali bi započeti za 15-tak dana. Radi se i na novom parkiralištu u Ulici Marina Kneževića koje će raspolagati sa 59 parkirališnih mjesta od čega su tri mjesta predviđena za osobe smanjene pokretljivosti.

tjedni14022020 1

U sklopu investicija u prometnu infrastrukturu, krajem studenog započeli su i radovi na projektu 66 potpuno novih parkirališnih mjesta na dijelu između ulica Marina Kneževića i Između dolaca.

Ukupna vrijednost investicija u javna ulična parkirališta i organizaciju prometa u mirovanju na području Mokošice prelazi 10 milijuna kuna. Investicije vode Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima (parkiralište kod zgrada HRVI) te Upravni odjel za promet.

NOVI ASFALT U ULICAMA GABRA RAJČEVIĆA I MIHAJLA HAMZIĆA

Grad Dubrovnik je putem nadležnog Upravnog odjela za promet započeo izvođenje radova na sanaciji kolnika Ulice Gabra Rajčevića i dijela Ulice Mihajla Hamzića.

tjedni14022020 2
Kako bi se što manje remetilo redovno odvijanje prometa ovim dijelom Montovjerne najveći dio radova odvijat će u noćnim satima.

Radovi vrijedni 250 tisuća kuna izvode se u sklopu godišnjeg programa održavanja gradskih prometnica, a očekuje se da će biti završeni do kraja tjedna.

OBNOVLJENA RIVA U ROŽATU

Gradonačelnik Mato Franković, sa suradnicima, obišao je obnovljenu rivu u Rožatu. Naime, investicijom od 2,2 milijuna kuna spriječeno je daljnje propadanje rive, a u konačnici se dobio sigurniji i prikladniji prostor ispred Franjevačkog samostana, koji je i mjesto okupljanja stanovnika Rožata.

Kroz radove je sanirana obala i izgrađen novi obalni zid te je čitav prostor obložen i popločan kamenom. Riva je zadržala svoj raniji oblik, koji je bio potpuno narušen zbog oštećenja nastalih djelovanjem rijeke na njezine temelje i tlo na kojem je sagrađena. Pristanišni betonski obalni zid bio je raspucan i utonuo, a kamena riva u zapadnom dijelu gotovo potpuno urušena. Izvedenim radovima osigurana je stabilnost i primjeren izgled prostora.

tjedni14022020 4

Prilikom obilaska novobnovljene rive gradonačelnik Franković istaknuo je kako je taj netom završeni projekt zapravo označio početak uređenja područja Rijeke dubrovačke.

- Ovo je početak uređenja Rijeke dubrovačke. Ovaj projekt smo prijavili na sufinanciranje Ministarstvu mora tako da očekujemo dio novca iz resornog Ministarstva. Sukladno odluci Vlade nastavljamo projekt obnove cijelog područja Rijeke dubrovačke izgradnjom novih privezišta i vjerujem da će se brzo krenuti u radove. Rješavamo i komunalnu infrastrukturu. Gotova je prva dionica izgradnje kanalizacijske mreže do ambulante. Sad se ide u drugu dionicu, javna nabava je gotova, radovi bi trebali početi vrlo skoro, čekamo još odluku o odabiru nadzora, čime će se riješiti kanalizacijska mreža cijelog prostora Rijeke dubrovačke. - rekao je gradonačelnik Franković.

Gradu Dubrovniku zahvalio se i župnik Župe Marijinog Uznesenja u Rožatu fra Josip Sopta.

- Ljudi su oduševljeni, ali vidite i sve sami. Naše oči najbolje kazuju o ljepoti i važnosti ovog malog, a za nas velikog projekta.- kazao je fra Sopta.

RASPISAN JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI POSTOJEĆIH VIŠESTAMBENIH ZGRADA

Grad Dubrovnik je putem Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju raspisao Javni poziv za sufinanciranje energetske učinkovitosti postojećih višestambenih zgrada na području Grada Dubrovnika za 2020. godinu.

Predmet javnog poziva je javno prikupljane prijava za neposredno sudjelovanje Grada Dubrovnika u sufinanciranju energetske učinkovitosti postojećih višestambenih zgrada na gradskom području, a obuhvaća izradu projekte dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti te energetsku obnovu objekata.

Izrada projektne dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti višestambenih zgrada sufinancira se do 85 posto opravdanih troškova, a maksimalno do 12.500 kuna s PDV-om za zgradu do 10 stanova, 25.000 kuna za zagrade od 11 do 25 stanova, odnosno 50.000 kuna za zgrade s više od 25 stanova, a iznos se dalje povećava prema broju stanova.

Radovi energetske obnove višestambenih zgrada sufinanciraju se u postotku do 20 posto prihvatljivih troškova odobrenih od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a maksimalno do 100.000 kuna (10 stanova), 200.000 kuna (11 do 25 stanova) i 300.000 kuna za zgrade preko 25 stanova, odnosno 400.000 kuna za objekte preko 50 stanova.

Prijave se zaprimaju do isteka sredstava natječaja, najkasnije do 31. prosinca 2020. godine, a dostavljaju se na adresu Upravnog odjela za europske fondove. regionalnu i međunarodnu suradnju.
Podrobnije informacije o predmetu Javnog poziva, korisnicima, mjerama, uvjetima prijave, načinu popunjavanja i dostave zahtjeva kao i svu potrebnu dokumentaciju možete preuzeti uz tekst Javnog poziva na službenoj internetskoj stranici Grada Dubrovnika i slanjem upita na adresu : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

KOMUNALNO REDARSTVO KONTAKTIRAJTE I PUTEM FACEBOOKA

Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika od prošlog tjedna građanima je dostupno i na društvenoj mreži Facebook.

Naime, uz postojeće kanale, a u cilju što neposrednije komunikacije s gradskom upravom i žurnog postupanja, Odsjek za komunalno redarstvo građani od sada mogu kontaktirati i preko Facebook stranice „Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika“ i to putem poruka, komentara ili pak koristeći istaknutu mogućnost slanja e-mail poruke.

"Molimo da stranicu koristite za prijave, prijedloge i kritike koje se tiču komunalnog reda, odnosno poslova iz nadležnosti Odsjeka za komunalno redarstvo pri Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika“, poručuju administratori stranice.

Osim za prijave komunalnog nereda Facebook stranica imat će i informativnu funkciju, a iz Odsjeka ističu da će građane putem stranice obavještavati o raznim postupanjima i akcijama Odsjeka za komunalno redarstvo, ali i o zakonima, odlukama i pravilnicima temeljem kojih komunalni redari postupaju, čime će građanima približiti svoj rad.

U JednoJ od prvih objava tako je najavljen pojačan nadzor postupanja sukladno Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Prvenstveno će se, ističu, nadzirati je li kućni ljubimac-pas čipiran, vode li ga vlasnici na povodcu i čiste li javnu površinu nakon što je njihovi ljubimci onečiste.

Potražite Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika na Facebooku (link - www.facebook.com/komunalno.redarstvo) kontaktirajte ih i informirajte se o aktualnostima u njihovom radu.

dpp

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019