lausnekretninebanner

Utorak, 18 Veljača 2020 11:42

Bogdanović o inauguraciji: „Ili bi kritičari više voljeli maškarani vašar”

Bogdanović o inauguraciji: „Ili bi kritičari više voljeli maškarani vašar” Foto: DPP

„Ne znam zašto oponenti novog koncepta inauguracije inzistiraju da bi trebala biti raskošnija jer je Predsjednik države jedini izravno od naroda izabrani dužnosnik te da bi svečanost trebao podijeliti s narodom.” - zapisao je danas na svom Facebook profilu predsjednik dubrovačkog HSS – a i potpredsjednik te stranke Vido Bigdanović.

Bogdanović je dalje pojasnio:
„Prvo, Predsjednik države nije jedini izravno izabrani dužnosnik budući je više od 500 načelnika, gradonačelnika i župana izabrano izravno + njihovi zamjenici i zamjenice. Istina, jest najviši izabrani dužnosnik, ali istovremeno dužnosnik s najmanje ovlasti. Da ga ne upoređujemo s gradonačelnicima velikih gradova. Kako bi usporedili nadležnosti i raspoloživi proračun s jednim, recimo, Bandićem?”

Nadalje Vido Bogdanović piše:
„Drugo, što to znači podijeliti s narodom, kojim narodom? Pa inauguracijska priča će se izravno dijeliti do najzabitijih kutaka svijeta putem brojnih mreža i televizija. Ili bi kritičari više voljeli maškarani vašar ko što su bili sletovi i parade u Titino vrijeme ili ko što su sad u Koreji ili Kini.”

„Treće, prigovore nam ilustriraju inauguracijama u SAD-u, Francuskoj, Rusiji zaboravljajući da je Hrvatska brojna ili moćna ko veći kvart u Parizu, Washingtonu ili Moskvi, nastranu razlike u ovlastima. Ako linearno usporedimo ispada da je Milanovićeva inauguracija preraskošna.” - primijetio je Bogdanović.

„I zato ostavimo se ćorava posla, prihvatimo činjenice ko smo i što smo i u kojemu vremenu živimo .......
Mene osobno smeta što je inauguracija u podne pa će tako i većina onih koji bi trebali radit buljit u ekrane, mogla je bit u prikladnije doba.........” - zaključio je potpredsjednik HSS -a Vido Bogdanović.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020