Utorak, 18 Veljača 2020 11:54

Završeni radovi izgradnje konavoskog reciklažnog dvorišta

Završeni radovi izgradnje konavoskog reciklažnog dvorišta Foto: Općina Konavle

Završeni su radovi na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta Konavle u Popovićima. Pokrenuta je procedura potrebna za ishodovanje uporabne dozvole, nakon čega će upravljanje objektom preuzeti Čistoća i zelenilo Konavle d.o.o. Također, u narednom razdoblju, do završetka projekta, uslijedit će edukacija djelatnika reciklažnog dvorišta te informiranje javnosti o korištenju i ulozi reciklažnog dvorišta u sustavu gospodarenja otpadom.

Svrha projekta je povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada kao i smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Najvažniji dio projekta je izgradnja i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta uz provedbu edukativnih aktivnosti.

Cilj projekta je osigurati odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na području Općine Konavle, gradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta (Popovići Polje) u svrhu povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište te rješavanja problema nepropisnih odlagališta.

Ukupna vrijednost projekta je 5,79 milijuna kuna, a iznos koji sufinancira Euorpska unija je 4,5 milijuna.

dpp

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019