lausnekretninebanner

Srijeda, 19 Veljača 2020 12:36

Uređen prostor ispred ulaza na lapadsko igralište

Uređen prostor ispred ulaza na lapadsko igralište Foto: Grad Dubrovnik

Donedavno zapušteni prostor pored ulaza na gradski stadion i uz jednu od najprometnijih prometnica u Lapadu dobio je novi, moderan izgled. Završen je projekt uređenja, prilagođen prostoru, sa suvremenom urbanom opremom. Popločan je pod, postavljena klupa i mala fontana te prostor za odlaganje bicikla.
 
Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika prošle je godine na pozivnom natječaju odabrao projektanta i izvođača za idejno rješenje  i građevinsku obnovu javne površine u Lapadu. Autor idejnog rješenja uređenja je renomirani arhitekt Davor Bušnja iz studija Nona d.o.o., a izvođač radova tvrtka Alfaplan.
 
Navedenim projektom, vrijednim 364 tisuće kuna, javna površina u Lapadu dobila je novu, modernu vizuru inspiriranu mediteranskim i modernističkim elementima i otvorena je za korištenje građanima.
 
Grad je pokrenuo niz projekata u ovom dijelu grada te se trenutačno izvode radovi na izgradnji kolektora oborinske odvodnje u Ulici kardinala Stepinca, zajedno s radovima na javnoj rasvjeti, izgradnji nogostupa i uređenju ceste, a započeli su i radovi na izgradnji sportsko - rekreacijskog parka na glavici Babinog kuka. Također, ove godine započet će i radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji Lapadske obale, za što je osigurano 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova te radovi na uređenju šetnice Nika i Meda Pucića.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020