Četvrtak, 20 Veljača 2020 16:43

Konačno! Kreće projekt velikog parkirališta na prilazu užem području Grada Dubrovnika

Konačno! Grad Dubrovnik kreće se projektom izgradnje parkirališta na prilazu užem gradskom području, odnosno na Pobrežju. Naime, kako se navodi danas u priopćenju Grada Dubrovnika, „završeni su postupci javne nabave za izradu geodetskog snimka i parcelacijskog elaborata te za izradu projektne dokumentacije budućeg Park 'n' Ride sustava koji će se razvijati na području Pobrežja”.

Izgradnja ovog parkirališta trebala bi znatno rasteretiti promet na užem gradskom području, kako piše u priopćenju, „Park 'n' Ride sustav uključuje uređenje javnog parkirališta za osobna i taksi vozila te autobuse s prometnim priključkom na bivšu županijsku cestu Ž6235 i javnim prijevozom do užeg središta grada”.
 
„Sustav se naslanja na u prosincu započete radove na izgradnji ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, odnosno do ceste za Osojnik, a intencija gradske uprave jest razvojem ovog projekta značajno smanjiti pritisak osobnih automobila posjetitelja i turističkih autobusa te dovesti do rasterećenja cestovne mreže užeg gradskog područja, posebno kontaktne zone povijesne jezgre.” - navode iz gradske uprave.
 
„Uređenje Park 'n' Ride parkirališta za oko 600 vozila naslanja se na strateški projekt „Poštujmo Grad“ i kompatibilno je s planiranim ograničenjima pristupa automobilima do granica kontaktne zone povijesne jezgre za sve osim za lokalno stanovništvo, a posjetiteljima koji svoja vozila ostave na Pobrežju na raspolaganju će biti prijevoz autobusima Libertasa, a koji će biti uključen u cijenu parkiranja.” - piše također u priopćenju. 
 
„Idejno rješenje i glavni projekt s troškovnikom te ostalu nabavom obuhvaćenu projektnu dokumentaciju izradit će tvrtka Proposta d.o.o. iz Splita, dok je kao najpovoljnija ponuda za izradu geodetskih podloga i parcelacijskog elaborata izabrana ona tvrtke Reljet d.o.o. također iz Splita. S odabranim ponuditeljima sklopit će se ugovori uz napomenu da vrijednost nabave izrade projektne dokumentacije iznosi 242.250,00 kuna s PDV-om, a geodetskih podloga 42.500 kuna s PDV-om.” - stoji još u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

dm

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019