lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 11:44

Dubrovačko - neretvanska županija jedno od 11 pilot područja projekta BLUEfasma

Prvi partnerski sastanak projekta BLUEfasma održan je u grčkom Patrasu. Sastanku su prisustvovali predstavnici Regionalne agencije DUNEA, jedinog hrvatskog partnera na projektu koji integrira i provodi principe kružnog gospodarstva u sektora ribarstva i akvakulture kako bi na novi i inovativni način pogodovao otočnim i obalnim područjima Sredozemlja.

U Patrasu su predstavljeni projektni radni paketi, te administrativna i finacijska programska pravila, a ujedno su određene i aktivnosti svih partnera.

Regionalna agencija DUNEA će u suradnji s FLAG-om Južni Jadran i vanjskim stručnjacima provoditi aktivnosti  na području Dubrovačko - neretvanske županije koje je jedno od 11 pilot područja na Sredozemlju. U projektu BLUEfasma sudjeluje još 12 partnera iz Grčke, Cipra, Italije, Malte, Francuske, Španjolske, Portugala i Crne Gore.

Ukupni cilj projekta je osnaživanje inovacijskih kapaciteta malog i srednjeg poduzetništva te pomorskih klastera kako bi se potaknuo plavi rast kružnog gospodarstva u otočnim i obalnim područjima.

Regionalna agencija DUNEA će u suradnji s FLAG-om Južni Jadran provoditi aktivnosti na području Dubrovačko neretvanske županije koje je jedno od 11 pilot područja na Sredozemlju. U projektu BLUEfasma sudjeluje još 12 partnera iz Grčke, Cipra, Italije, Malte, Francuske, Španjolske, Portugala i Crne Gore.

Ukupna vrijednost projekta BLUEfasma je 20.805.729 kuna, a 85 posto bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020