Utorak, 25 Veljača 2020 14:03

Jadran Barač: Populizam na steroidima

I predsjednik dubrovačkog SDP – a, ujedno i gradski vijećnik Jadran Barač uključio se u priču o pola metra kuće investitora Roka Tolića, Iris Valentić i Srećka Žuneca, a koje je gradonačelnik Mato Franković optužio da su uzurpirali javnu površinu, odnosno prostor za cestu. Tolić je odgovorio jučer gradonačelniku kako to nije istina te da se sve gradi prema važećoj građevinskoj dozvoli.

Gradonačelnikovo mjerenje, jer Franković je sam uzeo metar i izmjerio gdje bi rub ceste trebao biti, Barač je pak nazvao „apsurdnom PR vratolomijom”.

„Još jedna u nizu apsurdnih PR vratolomija u režiji gradonačelnika Mata Frankovića kojom kao „pere ruke” od odgovornosti. Da ponovimo, građevinske dozvole su interpretacija prostornih planova i posjeduju brojne zakonske institute za zaštitu javnog prostora, a s druge strane njegova Gradska uprava „štanca” dozvole u rekordnom broju kojima maksimalno pogoduju građevinskom lobiju.” - napisao je Barač.

„Nadalje, dvije godine mandata u ulozi predsjednika Gradskog vijeća i tri godine u ulozi gradonačelnika mu nisu bile dovoljne za izmjenu GUP – a. I podsjetimo se, sam Franković je svojedobno vlastoručno omogućio ukidanje statusa javnog dobra (ceste) povodom zahtjeva investitora, a sada ovdje izigrava zaštitnika javnog dobra.” - zapisao je Barač na FB uz hashtag #populizamNaSteroidima.

dm

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019