Srijeda, 26 Veljača 2020 16:30

Grad angažirao geodeta; utvrdio da su Tolić, Žunec i Valentić ušli u koridor ceste

Grad Dubrovnik angažirao je službenog geodeta u slučaju spornih pola metra kuće koju grade Roko Tolić, Iris Valentić i Srećko Žunec, a koje je gradonačelnik Mato Franković optužio da su uzurpirali javnu površinu, odnosno prostor za cestu. Tolić je odgovorio gradonačelniku kako to nije istina te da se sve gradi prema važećoj građevinskoj dozvoli.

Kako piše pak u današnjem priopćenju Grada Dubrovnika, „nakon angažiranja službenog geodeta utvrđeno je kako su investitori Tolić, Žunec i Valentić prilikom izgradnje zgrade nedvojbeno ušli u koridor nerazvrstane ceste zbog čega će Grad Dubrovnik pokrenuti upravni postupak protiv navedenih investitora i zatražiti povratak ceste u prvobitno stanje”.

„Ukoliko se ista ne vrati u prvobitno stanje Grad Dubrovnik će putem svog Upravnog odjela za promet provesti navedenu odluku, a za troškove navedenih radova teretit će investitore. Ujedno, Grad Dubrovnik će pokrenuti i postupak pred nadležnim sudom zbog oštećenja i uzurpiranja imovine u vlasništvu Grada Dubrovnika.” - navodi se još u priopćenju.

dm