laus banner 2021 2

Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:49

Župan Dobroslavić sudjelovao u radu Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, intitucijske i vanjske poslove EOR-a

Župan Dobroslavić sudjelovao u radu Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, intitucijske i vanjske poslove EOR-a Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u radu Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, intitucijske i vanjske poslove (CIVEX) Europskog odbora regija u Bruxellesu.

Jedna od tema sastanka je mišljenje: ”Izazovi pred lokalnom demokracijom na Zapadnom Balkanu”, čiju izradu je od Odbora regija zatražilo Hrvatsko predsjedništvo Vijećem EU-a, a za koje je izvjestiteljem imenovan župan Dobroslavić.

Lokalna demokracija na zapadnom Balkanu susreće se s brojnim izazovima, koji su slični izazovima u drugim državama, također i članicama EU-a, s tim što su oni na Zapadnom Balkanu puno teži, ozbiljniji  i složeniji. Župan Dobroslavić govorio je o primjerima i izazovima pred lokalnom demokracijom pod pojmom tzv „zarobljenosti lokalne vlasti“, te prijedlozima za konkretne aktivnosti institucijama EU-a kroz integracijske procese.
Uz članove Povjerenstva CIVEX, stručnjake i istraživačke novinare sastanku prisustvuju veleposlanici i diplomati iz zemalja zapadnog Balkana.

Nakon rasprave u ovom Povjerenstvu, Mišljenje će se predstaviti na plenarnoj sjednici Europskog odbora regija koncem ožujka, te na sastanku na vrhu EU – Zapadni Balkan u svibnju ove godine u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog predsjedništva Vijećem EU-a.


dpp

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020