Četvrtak, 27 Veljača 2020 14:21

Barač: Upravni odjel potvrdio da je izgradnja u gabaritima; tko tu koga...

Predsjednik dubrovačkog SDP – a i gradski vijećnik Jadran Barač pozorno prati situaciju oko slučaja spornih pola metra kuće investitora Roka Tolića, Srećka Žuneca i Iris Valentić. Barač je tako posjetio i nadležni gradski Upravni odjel te utvrdio kako su nalazi geodeta koji je izmjerio da je kuća ušla u koridor ceste (investitori su angažirali sudskog vještaka koji je utvrdio da je sve po propisima) u suprotnosti s onim što je čuo u Upravnom odjelu za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje.

„Danas sam posjetio Upravni odjel koji je izdao predmetnu građevinsku dozvolu i tamo mi je usmeno potvrđeno kako je gradnja uredna i u zadanim gabaritima izdane građevinske dozvole. Tko tu koga, to ćemo još vidjeti...” - napisao je na svom FB profilu Barač.

„Ovdje nekoliko stvari nije jasno. Naime, u priopćenju uopće nije jasan kontekst spomenutog upravnog postupka. Da li Grad Dubrovnik, koji je izdao ovu pravomoćnu građevinsku dozvolu (!), pokreće poništenje/nadzor zakonitosti građevinske dozvole? Ili pokreće nadzor izvođenja radova od strane građevinske inspekcije? Neka mi neki pravnik/arhitekt slobodno odgovori.” - prethodno je zapisao Jadran Barač referiravši se na priopćenje Grada Dubrovnika u kojem se navodi kako je geodet utvrdio da je zgrada ušla u koridor ceste.

dm

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019