lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 02 Ožujak 2020 14:54

Izložba radionice izrade plakata u Kabogi

Izložba radionice izrade plakata u Kabogi Foto: DLJI

Modularna struktura - izložba radionice plakata na kojoj su učenici slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića predstavili svoje radove, održala se u nedjelju u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Rezultate radionice predstavila je profesorica Ivana Selmani te Sven Sorić i Hrvoje Spudić, dvojac iz projekta „Ovaj grad treba postere!” koji su vodili radionicu s učenicima slikarskog odjela od 26. veljače do 1. ožujka.

Učenici su se bavili osmišljavanjem i izradom jednokratnih plakata, a na radionici je naglasak bio na hibridnim tehnikama i materijalima koji se koriste pri izradi dok se informacija prenosi jasnim tipografskim kompozicijama što se i vidjelo na izložbi.

Dvojac Sorić i Spudić bavi se grafičkim oblikovanjem i ručnim tiskom plakata. U svom radu naglasak stavljaju na materijale, proces i tehniku rada, a sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenosti proizašle iz procesa prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Na području alternativne kulture nedostatak financijskih resursa kompenzira se alternativnim oblicima produkcije i participacije.

Radionica je organizirana u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga-Stiftung.

K.L.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250