lausnekretninebanner

Četvrtak, 12 Ožujak 2020 12:45

Župski školarci u posjetu Općini; izrazili svoje želje

Župski školarci u posjetu Općini; izrazili svoje želje Foto: Općina Župa dubrovačka

Učenici 2. A razreda Osnovne škole Župa dubrovačka s učiteljicom Renatom Pavlin i asistenticom Anom Ljubimir jučer su posjetili Općinu Župa dubrovačka kako bi se upoznali sa djelovanjem Općine kao institucije.

U sklopu projekta „Svaki tjedan roditelj jedan” učenici su se na zanimljiv način upoznali sa zanimanjem komunalnog redara i voditelja društvenih djelatnosti, a koje su im u velikoj vijećnici predočili Ivin tata Igor Konjevod i Ivičina mama Katarina Barović.

Mama Katarina ih je kroz priču i prezentaciju upoznala sa ljepotama župskog kraja i društvenim djelatnostima koje obavlja, a tata Igor prezentirao je svoj nimalo lak posao. Svakodnevno brinuti o čistoći i urednosti Župe, te rješavati mnogobrojne situacije na terenu često je i stresan posao.

Djeca su postavljala zanimljiva pitanja, te napisali i svoje prijedloge i ideje za poboljšanje života i rada u Župi dubrovačkoj. Tako su predložili da se napravi vodeni park za djecu na plaži, da se napravi igralište u dvorištu škole i klizalište u sklopu župskog adventa. Bilo je i prijedloga kao što su popravak hotela u Kuparima, pomoć bolesnoj djeci i uklanjanje pasa sa školskog dvorišta.

Nakon posjeta Općini učenici su obišli mjesto u kojem žive, istraživali njegove posebnosti kao i obilježja primorskog zavičaja kojeg trenutno obrađuju.

Za njih je ovo bio nastavni dan u kojem su mnogo toga naučili na praktičan način, lijepo se družili uživajući u ugodnom vremenu i ljepotama Župe dubrovačke.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250