Srijeda, 18 Ožujak 2020 18:49

Stigao jedan kruzer, maleni La Belle de'l Adriatique zadržan na sidrištu ispred Dakse

Od 16. ožujka novi je način zdravstvenog nadzora hrvatskih građana prilikom ulaska u RH. Granični sanitarni inspektor i granična policija izdaju naputke o mjerama samoizolacije, uz obvezu javljanja takvih osoba svojim obiteljskim liječnicima. - navodi se danas u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

„Do 18.ožujka Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko - neretvanske županije ukupno je pristiglo rješenja graničnih sanitarnih inspektora o nadzoru 467 osoba. Kod novih pet osoba je završen zdravstveni nadzor, tako da je do sada ukupno kod 216 osoba završen zdravstveni nadzor. Niti jedna osoba nije imala simptoma na koronavirusnu infekciju. Trenutno se provodi zdravstveni nadzor nad 98 osobe koje su kućnoj samoizolaciji. Dvije osobe su još uvijek u karanteni. U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirana su i u izolaciji dva pacijenta čiji je uzorak poslan na testiranje za COVID-19.” - piše u priopćenju.

„U ZL Dubrovnik danas su bila dva međunarodna leta: Turkish Airlines za Istanbul koji je bio jutros i British Airways koji je sletio u 15 sati. Prema svim putnicima su izvršene mjere sukladno naputcima HZJZ. Croatia Airlines prometuje prema redovnom rasporedu na domaćim letovima prema Zagrebu.
U dubrovački akvatorij jutros je uplovio kruzer La Belle de‘l Adriatique koji je zadržan na sidrištu pred Daksom i trenutno se nalazi u obradi.” - podaci su Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

dpp

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019