Četvrtak, 19 Ožujak 2020 14:09

Preko Neuma se može s osobnom iskaznicom, ali bez zaustavljanja bilo gdje na području BiH

Prolaz građana kroz neumski koridor za građane Republike Hrvatske je i dalje nesmetan, kazao je načelnik Policijske uprave dubrovačko - neretvanske Ivan Pavličević i pojasnio način kretanja građana koji zbog zaposlenja moraju prelaziti granicu.

- Znači građani RH s osobnom iskaznicom mogu za sada nesmetano kroz neumski koridor bez zaustavljanja na području Federacije Bosne i Hercegovine. Pogranični promet, pogranični radnici također mogu uz potvrdu svoga poslodavca da imaju zaposlenje na jednoj ili drugoj strani granice. - kazao je Pavličević, naglasivši kako je zaustavljanje tijekom prolaska zabranjeno te dodavši da se stanje na granici ipak može promijeniti.

- Takvo je stanje za sada. Ja vam govorim kakvo je sad važeće stanje. Situacija se još može promijeniti, ali o tome će građani biti pravovremeno obaviješteni. - rekao je Pavličević te se osvrnuo na tretman osoba koje se vraćaju iz potencijalno ugroženih područja.

- Svaka osoba koja dolazi iz potencijalno ugroženog područja, bilo iz kategorije I ili kategorije II je evidentirana u policijskom sustavu. U ovom trenutku na području PU dubrovačko - neretvanske, odnosno području Županije nalazi se nešto više od 300 evidentiranih osoba. Policija sve te osobe provjerava i dostavlja izvješća Državnom inspektoratu koji je također ovlašten za postupanja.- rekao je načelnik PU dubrovačko - neretvanske Ivan Pavličević.

dm

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019