Četvrtak, 19 Ožujak 2020 15:17

Franković: One koji su otvorili objekte čekaju kazne

Franković: One koji su otvorili objekte čekaju kazne Foto: dm

Na konferenciji za novinare nakon što je potvrđen prvi slučaj korona virusa u Dubrovniku gradonačelnik Mato Franković ukazao je na neodgovorno ponašanje pojedinih ugostitelja koji su jutros, unatoč tome što su trebali ostati zatvoreni, otvorili nekoliko objekata u povijesnoj jezgri.

- Istina je da su jutros pojedinci otvorili ugostiteljske objekte. Svima tima koji su na jedan tako neodgovoran način pristupili cjelokupnom slučaju bit će izrečene kazne. Ukoliko se ne zatvore pozvat će se Sanitarna inspekcija koja je drugostupanjsko tijelo sukladno odluci Nacionalnog stožera, a koja će onda izdati daljnje mjere zabrane rada takvih objekata. - kazao je gradonačelnik Mato Franković.

- Pozivam još jednom sve naše sugrađane da u ovom trenutku budu odgovorni, ne samo zbog nas, odnosno zbog samih sebe, već i zbog ostalih, ponajprije naših sugrađana starije životne dobi koji su najugroženija skupina. - kazao je Franković.

Na pitanje može li imenovati objekte koji su jutros radili unatoč odredbama Nacionalnog stožera civilne zaštite kazao je kako trenutno to neće učiniti, no da će podaci biti javno objavljeni kada se utvrde sve činjenice.

D. Mladošić

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019