lausnekretninebanner

Petak, 20 Ožujak 2020 11:37

Novi slučaj korona virusa u Dubrovniku

Piše:

U Dubrovniku je zabilježen drugi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o 65-godišnjem muškarcu iz Dubrovnika koji se prije dva dana vratio sa skijanja iz Bugarske te ostao u samoizolaciji sa svojom obitelji.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić rekao je kako su oba pacijenta sa koronavirusom dobrog općeg stanja.

- Oboje se osjećaju dobro. Dakle, riječ je o ženskog osobi 1966. godište koja je hosptalizirana u subotu i muškarcu 1955. godište koji je hospitaliziran jučer. Danas očekujemo još 10-tak uzoraka od koji su dva od pacijenata koji su u obradi i sedam su nalazi djelatnika Zračne luke Dubrovnik. - rekao je Bekić

I dok druge bolnice grade šatore, Bekić j ekazao kako će se probir pacijenata sa respiratornim smetnjama vršiti u montažnom objektu ispred bolnice, koji je još jučer bio bolnički kafić, a koji će poslijepodne biti stavljen u funkciju.

-Mi smo pri pojavi prvog pacijenta s koronavirusom prerasporedili određeni dio bolničkih odjela. Dakle, objekt D, prizemlje je potpuno blokirano na način da se ne može izvana pristupiti i apeliram na naše pacijente, sugrađane i rodbinu pacijenata da strogo poštuju zabranu posjeta i bespotrebno kretanje kroz bolnicu. - kazao je Bekić.

Inače, dosad je na testiranje iz OB Dubrovnik u Zagreb upućeno 48 uzoraka od kojih su dva pozitivna. Testirana su i 32 zaposlenika bolnice, od čega je 18 nalaza negativno, a ostalih 14 se još čeka. U samoizolaciji na području Županije je 311 osoba te 26 zaposlenika Zračne luke Dubrovnik.

Načelnik Stožera Civilne Zaštite Dubrovačko -neretvanske županije Joško Cebalokazao je kako je zabilježeno 30 prijava o nepoštivanju samoizolacije, od čega je tri osobe nisu poštivale.

- Utvrđeno da se neki naši sugrađani ne pridržavaju mjera samoizolacije pa apeliram na sve koji su dobili rješenje o samoizolaciji da je se pridržavaju. Apeliram i na ostale sugrađane
da ostanu doma ako nije nužno da izlaze vanka jer na taj način najbolje štite sebe i ostale sugrađane.- kazao je Cebalo.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je stanje u našoj Županiji još uvijek pod kontrolom te da se građani i gospodarstvenici ponašaju odgovorno.

-Pozivam sve na odgovorno ponašanje, a onima akoji su u samoizolaciji poručujem da je strogo poštuju. Onima koji rade da se pridržavaju mjera osobne higijene i suzdržavaju od osobnih kontakata. Uvjereni smo da ovu krizu možemo prevladati samo odgovornošću i pridržavanjem uputa struke. Krizu ćemo pobijediti. Pitanje je samo s koliko štete i koliko žrtava, a želimo da ih bude što manje, odnosno da ne bude nijedna.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250