lausnekretninebanner

Nedjelja, 22 Ožujak 2020 15:00

Čekaju se nalazi za 35 uzoraka

U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je pet osoba na liječenju zbog koronavirusa i njihovo opće stanje je dobro, a ukupan broj zaraženih trenutno je 14. Riječ je o prvozaraženoj spremačici u Zračnoj luci, povratniku sa skijanja u Bugarskoj te jednom njegovom kontaktu, pomorcu s Korčule, a peti slučaj je kontakt prvozaražene koji je hospitaliziran zbog blagog pogoršanja općeg stanja.Ostali su u kućnoj samoizolaciji. Svim pacijentima je klinička slika blaga. - piše u redovnom dnevnom priopćenju Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

„Zbog potresa koji je jutros pogodio Zagreb nisu došli rezultati nalaza onih uzoraka koji su jučer poslani u Zagreb. Riječ je o 35 uzoraka. Ukupno su upućena 102 uzorka od početka pandemije od čega je 14 pozitivnih. U samoizolaciji su 423 osobe. Od jučer nema novih kršenja rješenja o samoizolaciji. Sedmero ljudi je u karanteni.” - piše u priuopćenju.

„Podsjećamo kako je Nacionalni stožer CZ RH jučer donio odluku o ukidanju javnog gradskog i međugradskog prijevoza, kao i odluku o ograničavanju i zabrani plovidbe na pojedinim pomorskim linijama. Donesena je odluka o radu trgovina koje su do sada imale dopuštenje za rad. Po toj odluci one smiju raditi od 8 do 17. Donesena i je i odluka o mjerama održavanja zdravstvene higijene koje se moraju pridržavati svi autotaksi prijevoznici. Također je donesena odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima. U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje.” - navodi Stožer CZ DNŽ.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250