lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 23 Ožujak 2020 12:07

Apel iz Župe: Suzdržite se od odlaganja glomaznog otpada

„Još jednom molimo sve građane da se suzdrže od odlaganja glomaznog otpada na odlagalištima. Svima Vam je poznato da sve službe rade u otežanim uvjetima te da je na snazi zabrana odlaganja glomaznog otpada.” - piše danas u priopćenju Stožera civilne zaštite Općine Župa dubrovačka.

„Naše Komunalno društvo danas ponovno vlastitim snagama uz ogromne napore raščišćava sva odlagališta i uklanja glomazni otpad. Nažalost zbog ove situacije i Čistoća Dubrovnik uz velike napore radi u jednako otežanim uvjetima, a kapaciteta za odlaganje, sortiranje i odvoz glomaznog otpada više jednostavno nema dok se stanje ne normalizira.” - piše u priopćenju.

Iz Općine Župa dubrovačka još navode:

„Apeliramo na savjesno i odgovorno ponašanje svih kako bi zajednički mogli prebroditi ovo izvanredno stanje, a u cilju zaštite građana, ali i djelatnika od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze.
Obzirom da još uvijek sva odlagališta nisu u sustavu video nadzora molimo sve građane da slobodno prijave neodgovorne pojedince jer nažalost krajnja mjera je i novčano kažnjavanje tj. prekršajni nalog u iznosu od 5.000,00 kn. Isto možete napraviti svaki dan na dežurni telefon 020/ 486-005 (DVD Župa dubrovačka) ili radnim danom od 07-15 h na broj tel 020/487-470 (Općina Župa dubrovačka) te putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ponovno napominjemo da je u slučaju potrebe za dostavom osnovnih životnih potrepština za starije, nemoćne i potrebite osobe na području Općine Župa dubrovačka potrebno kontaktirati dežurne službe na broj tel.:
020/486-005 (DVD Župa dubrovačka) - svaki dan od 7 do 20 sati
020/487-470 (Općina Župa dubrovačka) - radnim danom od 7 do 15 sati
ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U ovim izvanrednim okolnostima osigurano je funkcioniranje svih potrebnih službi (Općina, DVD, Komunalno društvo, Dječji vrtić, Civilna zaštita, TZ) u sklopu rada Stožera civilne zaštite te se sve aktivnosti odrađuju sukladno dnevnom razvoju situacije.

Obzirom na sve mjere i preporuke koje smo donijeli još jednom napominjemo da se se sve informacije mogu dobiti putem gore navedenih telefona i elektroničke pošte kao i putem web stranice Općine Župa dubrovačka (www.zupa-dubrovacka.hr).

Najvažnija poruka je svakako ostanite doma i izbjegavajte bilo kakve nepotrebne aktivnosti i javna okupljanja jer to je najbolji način suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite svih nas.” - stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Župa dubrovačka.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250