lausnekretninebanner

Srijeda, 25 Ožujak 2020 12:30

Načelnik PU Ivan Pavličević: Povratak u mjesto prebivališta nikad nije upitan i bez propusnice

U ovom trenutku, osim odluke o napuštanju mjesta prebivališta i boravišta, donesena je odluka da se suspendiraju određeni policijski poslovi, a to je prijava prebivališta ili boravišta. U nekakvim normalnim okolnostima za neprijavljivanje boravišta ili prebivališta bila je zapriječena sankcija. - kazao je danas na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite načelnik Policijske uprave dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević.

Pavličević je dodatno pojasnio i situaciju oko propusnica za kretanje između općina i gradova.

- Povratak u mjesto prebivališta nikad nije upitan, dakle osoba bez propusnice može se vratiti na mjesto prebivališta u svakom trenutku. Ako je mjesto prebivališta različito od mjesta boravka, odnosno boravi neprijavljeno, onda će nadležni poslodavac ili liječnik izdati propusnicu i osoba će nesmetano putovati bilo na posao ili zbog nečeg drugog u susjednu općinu ili grad. - kazao je Pavličević.

Odgovarajući na novinarska pitanja potvrdio je i kako je za državljane RH tranzit kroz područje Neuma i dalje moguć samo s osobnom iskzanicom.

- Kroz područje Neuma tranzit je po starom režimu, državljani RH prolaze neometano s osobnom iskaznicom, ovo je doneseno od strane Vlade RH, ali također jučer i nadležna tijela Federacije BiH su potvrdila ovu odluku. - rekao je Pavličević naglasivši kako su, za razliku od transfera kroz Neum, za ulazak dublje na područje BiH potrebne putne isprave, odnosno putovnica, a osobe koje ulaze u BiH trebaju biti 14 dana u samoizolaciji.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250