Srijeda, 25 Ožujak 2020 19:32

Dubrovačka baština uključila se u izradu vizira za osoblje OB Dubrovnik

Tvrtka Grada Dubrovnika Dubrovačka baština uključila se u printanje okvira za zaštitne vizire za liječnike i medicinske sestre u Dubrovniku. Ova akcija je, uz pomoć društvenih mreža, dobila potporu iz cijele Hrvatske. Dubrovnik se među prvim gradovima odazvao akciji koju u Dubrovniku provodi Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku.

Veliki udio u izradi okvira vizira ima 3D printanje. Od kilograma plastičnog materijala može se napraviti znatan broj držača, oko 20 komada. Dubrovačka baština koristi četiri Prusa 3D printera i filamente nabavljene u sklopu projekta Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika.

Dubrovačka baština nabavila i donirala lastike za sve vizire koji su trenutno u izradi. U akciji mahom sudjeluju volonteri, a u ime Dubrovačke baštine to su Nikoleta Belemečić, Mato Brnjić i Hrvoje Lucianović.

PB Dubrovnik potrebno je najmanje stotinu komada vizira, a s oko 300 bi mogli normalno funkcionirati. Ako sve bude išlo svojim tijekom, bolnica bi kroz nekoliko dana mogla dobiti potrebne vizire.

Uz Dubrovačku baštinu d.o.o. i Lazarete - kreativna četvrt, s područja Dubrovnika u izradu su se uključili i Robot Hand Made, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko - neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Informatički klub Futura, Udruga RC modela Dubrovnik, Laboratorij za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku, Dubrovačka razvojna agencija (DURA) i Maritimo Fishing.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020