lausnekretninebanner

Četvrtak, 26 Ožujak 2020 12:32

DNŽ: Dva nova službeno potvrđena slučaja korona virusa, ukupno 26

Dva su nova službeno potvrđena slučaja oboljelih od korona virusa u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, što pokazuje, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić na redovnoj jutarnjoj konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Inače, u Zagreb je, istaknuo je načelnik Stožera i zamjenik župana Joško Cebalo, poslano 165 uzoraka od kojih je dakle 26 bilo pozitivno na COVID – 19.

Ni u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije.

U Dubrovniku nije nitko na respiratoru, istaknuto je na konferenciji, odnosno da je jutros na „pressici” Nacionalnog stožera došlo do lapsusa kada je to izrečeno.

Od dvoje službeno potvrđeno novozaraženih jedna osoba je hospitalizirana, a od sedam prethodno hositaliziranih jedan osoba je otpuštena iz OB Dubrovnik i nalazi se u kućnoj izolaciji tako da je ukupni broj hospitaliziranih pacijenata i dalje sedam.

Od jučerašnje „pressice” do ove jutros službeno je inače potvrđeno ukupno četiri novooboljela, dvoje jučer popodne i dvoje jutros.

Kako je kazao ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić troje od njih najvjerojatnije zarazilo se u Austriji, među njima je i doktor s hitne pomoći koji je prije dvadesetak dana bio u Austriji, no istaknuto je kako je od povratak bio u samoizolaciji. Jedna novozaražena osoba je „kućni kontakt” jedne od prethodno oboljelih osoba.

- Iz te obitelji smo uzeli još uzoraka i možemo pretpostaviti da ćemo imati još pozitivnih. - kazao je Lakić napomenuvši da su članovi obitelji bili u samoizolaciji.

dm

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020