laus banner 2021 2

Srijeda, 01 Travanj 2020 13:26

Novi paket mjera pomoći Općine Konavle: Nema naplate javnih površina i najmova ugostiteljima

Nakon što je na prošloj sjednici Općinskog vijeća usvojeno smanjenje plaća dužnosnicima i zaposlenicima Općine Konavle, zaposlenicima javnih ustanova i komunalnih tvrtki u njezinom vlasništvu kao i ukidanje naknada za rad upravnih vijeća i nadzornih odbora na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća naći će se novi paket mjera.

Načelnik Lasić će tako pred Općinsko vijeće predložiti sljedeće mjere koje će vrijediti dok traju izvanredne okolnosti uzrokovana pandemijom koronavirusa: obustava naplate javnih površina, obustava naplate svih prostora koje Općina iznajmljuje, a koriste se za ugostiteljske djelatnostii obustava naplate vrtića.

Također, poništava se odluka s pretprošle sjednice Općinskog vijeća o podizanju cijena usluga u Domu za starije i nemoćne Konavle.

Načelnik Lasić ovom je prilikom pozvao i sve privatne vlasnike poslovnih prostora koji ih iznajmljuju onima pogođenima krizom uzrokovanom koronavirusom da u ova teška vremena iskažu solidarnost. Također pozvao je sve naše ugostitelje da pomognu sezonskoj radnoj snazi isplatom makar minimalne plaće kako bi skupa prebrodili ova nesretna vremena.

dpp

hss banner trojanovic

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020