Nedjelja, 05 Travanj 2020 14:05

COVID – 19 u DNŽ: Preminuo 85 – godišnjak; tri nova slučaja; objavljeni i podaci odakle su oboljeli

Nažalost, izgubili smo borbu za život 85 – godišnjeg pacijenta koji je primljen u noći s petka na subotu i pred jutro je preminuo. Smješten je u jedinicu intenzivnog liječenja, intubiran je, ali nije uspio izdržati borbu, bio je teškog općeg stanja prije. - kazao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić na redovnoj konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

U Dubrovniku je tako zabilježen prvi smrtni slučaj osobe oboljele od COVID – a 19, a od početka pandemije službeno su zabilježena 62 oboljele osobe, tri više u odnosu na jučerašnje podatke, od kojih su 32 muškarca i 30 žena.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić iznio je danas i podatke o broju oboljelih prema mjestu prebivališta. Tako je 25 oboljelih iz Dubrovnika, 24 na području Općine Konavale, pet iz Trpnja, tri iz Kule Norinske, dvoje iz Župe dubrovačke, dvoje iz Ploča te jedna osoba iz Vela Luke.

- Do sada su u Zagreb upućena 502 uzorka, 62 su pozitivna, očekujemo rezultate jednog uzorka, hospitalizirano je 14 osoba, osam u OB Dubrovnik, šest u Studentskom domu, četiri su osobe prebačena u KBC Split, a jedna osoba u Zagreb, dvije su osobe izliječene. - kazao je zamjenik župana i načelnik Stožera Joško Cebalo.

Cebalo je istaknuo da je u Studentskom domu pripremljeno 250 kreveta, a da stiže još 200 koje su nabavili Županija i Grad Dubrovnik.

- Od jučer i danas 12 novozarežnih jedan je zdravstveni radnik koji nije iz bolnice, a koji je kontakt drugog zdravstvenog radnika. - kazao je ravnatelj ZZJZ Mato Lakić.

- Jedna naša nemedicinska djelatnica je zaražena, nije kontaktirala niti s pacijentima niti sa zdravstvenim timovima, kontaktirala je tek s jednom zdravstvenom radnicom koja ne radi s timovima i ona je u izolaciji. Naša djelatnica je dobrog općeg stanja i želimo joj da se oporavi što prije. - kazao je ravnatelj Zavoda za hitno medicinu Dubrovačko – neretvanske županije Luka Lulić.

- Imamo dvije obitelji sa po dva novozaražena koji su se zarazili u tim obiteljima. Također imamo i osobu iz Konavala koja je u mogućoj vezi sa Zračnom lukom. Imamo jednu osobu čija je djevojka pozitivna, znači, imamo kontakt. Imamo jedan bračni par iz Dubrovnika kojem istražujemo još kontakte, odnosno izvor zaraze, ali oni nisu bili u daljnjim kontaktima otkad su zaraženi. Također imamo osobu iz Ploča za koju se istražuje mogući izvori zaraze. - rekao je još ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić o novozaraženim osoba čiji su nalazi stigli jučer i danas.

dm

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020