lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 20:40

Sporna antena HT – a na Kalamoti bit će uklonjena

Sporna antena koju je Hrvatski telekom postavio na Kalamoti u Donjem Čelu na zgradi poštanskog ureda uklonit će se. Naime, za spornu antenu postavljanje nije bilo čak niti zatraženo, kako to nalažu propisi, a izazvalo je negodovanje stanovnika.

„Hrvatski Telekom d.d. izvijestio je Grad Dubrovnik da je ova tvrtka započela s poduzimanjem aktivnosti u svrhu realizacije premještanja antenskog prihvata sa zgrade koja se koristi kao ured Hrvatske pošte, a nalazi se u samom središtu Donjeg Čela na otoku Koločepu. Iz Hrvatskog Telekoma navode da će antenski sklop u najkraćem mogućem roku premjestiti s lokacije kat. čestica 48/2 k.o. Koločep na drugu primjerenu lokaciju.” - navodi se u priopćenju Grada Dubrovnika.

„Rezultat je to pravovremenog i žurnog reagiranja Grada Dubrovnika, koji je još 11. veljače 2020. godine putem svog nadležnog Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom zatražio uklanjanje antenskog prihvata.” -navodi se u priopćenju.

„Grad Dubrovnik kao vlasnik prostora nije odobrio postavljanje navedenog antenskog sustava na zgradu Hrvatske pošte u Donjem Čelu niti je suglasnost za isto zatražena, a njegovo postavljanje izazvalo je negodovanje mještana koji su izrazili bojazan da im je ovakvim postupanjem HT-a ugroženo zdravlje. Izvanredna situacija s epidemijom koronavirusa nažalost privremeno je usporila postupak uklanjanja antenskog prihvata s predmetne lokacije, no važno je napomenutu da je sustav stavljen van funkcije odnosno da isti ne emitira signal.” - stoji još u priopćenju Grada Dubrovnika o uklanjanju antene.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250