lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 27 Travanj 2020 19:31

Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo na Pelješcu i Korčuli s (grado)načelnicima o situaciji s koronavirusom

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom održao je danas u Orebiću i Korčuli sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Pelješca, odnosno otoka Korčule na temu aktualne situacije s koronavirusom.

Dubrovačko-neretvanski župan je stanje pandemije koronavirus na jugu Hrvatske ocijenio stabilnim istaknuvši kako već deveti dan zaredom nema novih pozitivnih slučajeva. Napomenuo je ipak kako to ne znači da više neće biti novih slučajeva te naglasio kako su otoci i poluotok Pelješac posebno osjetljivi.

Na sastanku u Orebiću, a kasnije i u Gradu Korčuli naglasio je kako je postupno otvaranje gospodarstva nužno ocijenivši mjere koje je donijela Vlada odličnim i nužnim. Napomenuo je i kako se mora pronaći ravnoteža između sprječavanja širenja zaraze koronavirusom te proizvodnje i normalnog gospodarskog djelovanja.

Župan je naglasio kako je turizam, od kojeg zavisi cijela Dubrovačko-neretvanske županija, pretrpio osobito težak udarac te kako će se u budućnosti morati razmotriti neki način pomoći u tom smjeru za jedinice lokalne i regionalne samouprave. Pozvao je sve gradonačelnike i načelnike da ustraju na provođenju projekata financiranih od strane EU.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020