lausnekretninebanner

Četvrtak, 30 Travanj 2020 12:07

Dubrovačkim vatrogascima neće se umanjivati plaće

Redovita sjednica Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, sedma po redu, održana je danas u Velikoj vijećnici.
 
Sjednicom je  predsjedao gradonačelnik Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice, ujedno, a istaknuto je kako će, unatoč pandemiji koronavirusa koja je imala negativne financijske učinke na proračun Grada Dubrovnika, vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe i zaposlenicima DVD-a plaće ostati nepromijenjene.
 
Sva sredstva osigurana u gradskom proračunu, a namijenjena Vatrogasnoj zajednici za nabavku planirane opreme za rad neće se umanjivati. Cilj je da sva operativna tijela budu spremna djelovati u slučaju vatrene ugroze, kao i da se na početku sezone provedu sve potrebne preventivne aktivnosti i zadaće.
 
Podsjetimo, ulaganja ove gradske uprave u vatrogastvo u protekom trogodišnjem razdoblju bila su značajna. Donesen je novi kolektivni ugovor temeljem kojeg su dubrovački vatrogasci ostvarili povećanje plaća i bolje radne uvjete. Izgrađen je novi vatrogasni dom na Osojniku, kao i projekt doma u Zatonu, a Dubrovnik je prvi put u povijesti dobio vatrogasni brod.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020