lausnekretninebanner

Četvrtak, 30 Travanj 2020 20:05

Nacionalni dan hitne medicinske službe; Županija namijenila 425 tisuća kuna za nabavku novog vozila

Povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe župan Nikola Dobroslavić ovog je četvrtka ispred Hitne pomoći u Dubrovniku ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Luki Luliću uručio Zaključak o sufinanciranju poboljšanja standarda prijevoznih sredstava ZHM - a u 2020. godini koji se Hitnoj pomoći osigurava 425 tisuća kuna za nabavu novog vozila.

- Danas smo ovdje kako bismo obilježili Nacionalni dan hitne medicinske službe i zahvalili svim djelatnicima na trudu u ovoj vrlo složnoj grani ukupne medicinske skrbi. Bez obzira na probleme koje je Zavod za hitnu medicinu imao i ima u popunjavanju kadra, ovog trenutka imamo sve timove u županiji popunjene i liječnicima i sestrama, odnosno vozačima. Imaju sve uvjete za nesmetano obavljanje ovoga vrlo važnog i složenog posla, ali vozila se uvijek moraju obnavljati. Zbog toga sam donio ravnatelju Zaključak kojim županija osigurava Zavodu za hitnu medicinu 425 tisuća kuna za jedno novo vozilo. - istaknuo je župan Dobroslavić rekavši kako se ove godine planira nabaviti dva takva vozila.

Župan je istaknuo kako je jedan dio bitke s korona virusom za nama, no kako smo daleko od pobjede u ratu te podsjetio kako je na početku korona krize Županija dodijelila ukupno četiri i pol milijuna kuna novčanih sredstava zdravstvenim ustanovama.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Luka Lulić istaknuo je kako je riječ o vrijednoj donaciji.

- Županija je našla način, tako da možemo nastaviti s obnovom voznog parka i nabavu vozila, a bez kojeg bismo vjerojatno ostali s obzirom na situaciju. Ovo vozilo ćemo vjerojatno rasporediti na Pelješac ili Korčulu. - rekao je Lulić te nastavio:
- Imali smo problem svojedobno, ali sad smo ekipirani. To smo riješili uz pomoć Grada i Županije s njihovim programima sufinanciranja stanarina i plaća liječnicima. Godišnje skrbimo u DNŽ o oko 50 tisuća pacijenata, od toga je 10 tisuća hitnih. To je 10 tisuća spašenih života. S obzirom na tu brojku, nemamo veliki broj prigovora. No, tko radi, taj i griješi. Vjerujem da su te greške vrlo male i da ćemo se potruditi da ih bude što manje. Nikad ih nećemo izbjeći, nažalost tu je prisutan ljudski faktor i okolnosti koje se poklope te ne ispadne sve kako bismo htjeli. Naš glavni cilj je spašavanje života, nikome nije u interesu nešto loše. - zaključio je Lulić.

dpp

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020