Četvrtak, 30 Travanj 2020 20:13

Pravila kojih se morate pridržavati odlazite li u OB Dubrovnik...

Sukladno mjerama reaktivacije bolničkog sustava u sklopu izlazne strategije RH za COVID - 19 izdanih od strane HZJZ Opća bolnica Dubrovnik obavještava kako od 4. svibnja započinju s radom specijalističke ambulante u Poliklinici. - piše u priopćenju Županije dubrovačko – neetvanske.

„Pacijenti će biti kontaktirati radi potvrde novih termina koji su točno precizirani. Stoga molimo sve pacijente koji su imali zadane termine prije početka ove pandemije, da ne dolaze u Bolnicu dok s njima ne uspostavimo telefonski kontakt. Za sve invazivne procedure i elektivne zahvate pacijenti moraju prethodno biti upućeni na testiranje na COVID-19 od strane obiteljskog liječnika.” - navodi se.

Dalje se u priopćenju pojašnjavaju pravila koja je potrebno poštovati prilikom dolaska u bolnicu:

„Svi oni koji imaju termin za pregled u bolnicu ne trebaju dolaziti satima prije, dovoljno je 10 minuta ranije jer prije toga neće biti moguć ulazak u prostorije bolnice. Svi naručeni pacijenti na ulazu u bolnicu će dobiti zaštitnu masku čije je nošenje obvezno, uz ostale mjere zaštite (alkoholno utrljavanje ruku, mjerenje tjelesne temperature i održavanje razmaka od dva metra).

Na glavnom ulazu bolnice bit će postavljen trijažni punkt na kojem će odgovorna osoba organizirati i nadzirati ulazak pacijenata u bolnicu, što znači da nema ulaska bez poziva. Prilikom ulaska u prostor bolnice obvezna je dezinfekcija ruku i brisanje cipela u dezinfekcijski otirač. Na trijažnom punktu pacijentima će se mjeriti tjelesna temperatura i uzimati epidemiološki podaci, kako bi se otklonila sumnja na moguću zarazu COVID-19, a u čekaonici će se istovremeno moći nalaziti samo dva pacijenta na posebno obilježenim sjedalima. Zadržavanje pacijenta u ordinaciji točno je vremenski određeno.

Pristup u Polikliniku, Odjel za labortorijsku dijagnostiku, Odjel za radiološku dijagnostiku, Polikliniku za zaštitu mentalnog zdravlja djece omogućen je putem ULAZA 2, što je adekvatno obilježeno.” - piše u priopćenju.

Preporuka je naručivati se preko obiteljskog liječnika ili telefonski 431 600 i 431 700. Na snazi je i dalje zabrana posjeta hospitaliziranim pacijentima.

dpp

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020