lausnekretninebanner

Srijeda, 06 Svi 2020 20:39

Prosvjed na dubrovačkim prometnicama u 11:55

Na dubrovačkim prometnicama u 11:55 sati u četvrtak održat će se prosvjedna vožnja autobusima i drugim vozilima koja se koriste putem leasinga. Naime, prijevoznici su se okupili putem udruge Glas poduzetnika te ovaj prosvjed organiziraju kako bi ukazali na važnost zahtjeva, odnosno prijedloga tvrtki za povremeni prijevoz, charter, rent-a-car tvrtki i putničkih agencija koji predlažu HANFA-i i leasing kućama moratorij na leasing do 18 mjeseci po modelu 6+3+3+3+3.

„UGP traži od leasing kuća da svaki pojedinačni zahtjev prouče, a sve one kojima treba moratorij na duži period, a max. do 18 mjeseci, da isti bude odobren uz max. kamatu u grace periodu od 1%, bez dodatnih naknada. Alternativa je povratak na tisuće vozila i plovila, te slanje tisuća ljudi na HZZ,kao i zatvaranje poslovanja za minimalno trećine tvrtki od preko 5.000 registriranih za navedene djelatnosti.” .- navode iz udruge Glas poduzetnika.

- Naša je želja i obveza ukazati javnosti na problem u kojem se naše djelatnosti nalaze i iz kojeg se nećemo moći izvući bez moratorija na leasing. Sve što smo godinama ulagali i gradili može propasti u nekoliko mjeseci, tisuće radnih mjesta biti će nepovratno izgubljeno. Ovo su djelatnosti koje zahtijevaju velika kapitalna ulaganja i koje se ne mogu oporaviti do sljedeće turističke sezone. - rekao je inicijator prosvjeda Marko Slišković

- Pozivam sve građane da nas podrže dok budemo prolazili gradom, a pozivam i medije da poprate naš prosvjed i da nam pomognu u očuvanju radnih mjesta i naših tvrtki za koje se borimo. - kazao je još Slišković.

Prosvjed će se održati u još sedam gradova, Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci, Zadru, Šibeniku i Splitu.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020