lausnekretninebanner

Četvrtak, 07 Svi 2020 14:47

Vodovod započeo projekt odvodnje i vodoopskrbe Stare Mokošice, Štikovice i Malog Zatona vrijedan 44 milijuna kuna

Vodovod započeo projekt odvodnje i vodoopskrbe Stare Mokošice, Štikovice i Malog Zatona vrijedan 44 milijuna kuna Foto: dm

Počeli su radovi dubrovačkog Vodovoda vrijedni 44 milijuna kuna kojima će se riješiti sustav odvodnje i vodoopskrbe područja Stare Mokošice, Štikovice i Malog Zatona.

Radove su danas obišli gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i predsjednik uprave Vodovoda Lukša Matušić sa suradnicima.

- Konačno, jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za Staru Mokošicu je krenuo, dakle izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže. Meni je drago što je i sam projekt krenuo baš ovdje, gdje vidimo koji su kronični nedostaci ovog područja koji je dio Grada, a puno toga mu nedostaje. - kazao je gradonačelnik Mato Franković.

- Ovi radovi trebali bi se u skoroj budućnosti refinancirati iz EU fondova. Vodovod je završio cijeli postupak prijave na aglomeraciju i sada očekujemo zeleno svjetlo Europske komisije, Hrvatskih voda i Vlade kao i resornog Ministarstva zaštite okoliša tako da se u ovom trenutku projekt financira kreditnim sredstvima, ali očekujemo refinanciranje. – rekao je još gradonačelnik Mato Franković.

- Radi se o projektu vrijednom 44 milijuna kuna za područje Stare Mokošice, Štikovice i Malog Zatona. Stara Mokošica odakle je projekt krenuo je jako bitno područje jer nema riješen problem zbrinjavanja otpadnih voda. Konkretno na području Stare Mokošice bit će postavljeno tri i pol kilometra novih cjevovoda koji će se ticati odvodnje kao i dva i pol kilometra cjevovoda koji se tiču vodoopskrbe. - rekao je predsjednik uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

- Radi se o izuzetno zahtjevnom i opsežnom projektu. Vidite sami u kakvom stanju su stanju pristupni putevi i prometnice, da su loši i uski. Morat ćemo naći zajednički jezik sa stanovnicima kako bi što manje ometali život građana. Naravno da će biti problema, ali trudit ćemo se da ih bude što manje. Također, od ovih 44 milijuna 75 posto je Vodovod prijavio na aglomeraciju Dubrovniku. 11 milijuna kuna za Štikovicu i Zaton ne možemo prijaviti na aglomeraciju jer pripadaju području Orašca i to će Vodovod platiti vlastitim sredstvima. – kazao je još predsjednik uprave Vodovoda Lukša Matušić.

Rok za dovršetak svih radova je 30 mjeseci, a u sklopu ove investicije ukupno će biti izgrađeno više od šest kilometara cjevovoda vodoopskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka. Što se tiče mreže odvodnje bit će izgrađeni sustavi odvodnje u Staroj Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko sedam kilometara uz gradnju preko 150 kućnih priključaka.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020