Ponedjeljak, 11 Svi 2020 20:34

Britanac Michael Taylor svo vrijeme pandemije u Dubrovniku: „Sigurnije je u Dubrovniku nego u Velikoj Britaniji“

Britanac Michael Taylor svo vrijeme pandemije u Dubrovniku: „Sigurnije je u Dubrovniku nego u Velikoj Britaniji“ Foto: TZ grada Dubrovnika

Britanac Michael Taylor doputovao je iz Londona u Dubrovnik 2. ožujka te se krajem ožujka trebao vratiti u Veliku Britaniju, ali ga je situacija s korona virusom zadržala u Dubrovniku. Taylor već dugi niz godina u prosjeku dva puta godišnje dolazi u Dubrovnik, gdje odsjeda po mjesec dana u jednom od dubrovačkih hotela s pet zvjezdica.

Prošle godine Dubrovnik je posjetio čak tri puta, a zadnji put za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. Najdraži mu je Dubrovnik izvan glavne turističke sezone, kada je miran, bez gužve, a vrijeme je i dalje lijepo.

Taylora u njegovom privremenom domu u Dubrovniku, Hotelu Hilton Imperial, posjetila je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić te mu je tom prigodom uručila mali znak pažnje, poklon za uspomenu na Dubrovnik.

Tom prigodom Taylor je kazao da je jako sretan što se u ovakvo vrijeme zatekao upravo u Dubrovniku. Osjeća se sigurnije nego u Velikoj Britaniji, gdje, kako je kazao, ima puno smrtnih slučajeva od COVID-19. Ne žuri mu se vratiti svojoj kući upravo zbog sigurnosti, ali i čišćeg zraka, ljepšeg krajolika, prijateljski raspoloženih Dubrovčana.

Zahvalan je svima na pomoći i susretljivosti za vrijeme njegovog boravka. Najprije je bio smješten u Hotelu Dubrovnik Palace, gdje je uživao u pogledu na Grebene, zatim u hotelu Excelsior gdje je sa svog balkona gledao otok Lokrum, a sada najduže boravi u Hotelu Hilton Imperial, u kojem na svom balkonu sjedi, čita i divi se pogledu na tvrđavu Lovrijenac i gradsku jezgru. Svakodnevno prošeta do Gruža i place pa produži do Uvale Lapad. Već je u Dubrovniku ima poznanike s kojima uvijek popriča s dozvoljene udaljenosti. Čim su se frizerski saloni otvorili, među prvima je imao termin zakazan za šišanje. Danas se osjeća posebno sretno jer su otvoreni i kafići, pa može uživati i u kavi. Sada, kako kaže, ima sve što mu treba.

dpp

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020