Srijeda, 20 Svi 2020 13:56

The New York Times uvrstio Dubrovnik u 11 „promijenjenih” destinacija

The New York Times uvrstio Dubrovnik u 11 „promijenjenih” destinacija Foto: dm

Jedna od najtiražnijih američkih dnevnih novina, The New York Times, čije online izdanje prati preko pet milijuna pretplatnika, uvrstila je Dubrovnik u top 11 svjetskih turističkih destinacija koje su, usred pandemije korona virusa, pretvorene u mirna mjesta za život, izvjestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku.
 
Prema pisanju The New York Timesa, 11 najposjećenijih turističkih destinacija svijeta u posljednje je vrijeme potpuno promijenilo svoju vizuru pa se tako primjerice u Veneciji trenutno nalazi veći broj lokalnog stanovništva nego turista, što je iznimno rijetka situacija za grad koji se godinama bori s problemom prekomjernog broja turista.
 
Osim Dubrovnika, izdvojene „promijenjene" destinacije su Rim, Bali, Island, Amsterdam, Barcelona, Pariz, Venecija, Prag, Halong Bay u Vijetnamu i otočje Galapagos. Lokalni stanovnici podijelili su svoja nova iskustva, a situaciju u Dubrovniku opisao je Darko Perojević, chef i vlasnik restorana „Azur".
 
U razgovoru s novinarom istaknuo je kako Dubrovnik, u kojem živi veći dio svog života, nije bio ovako prazan još od ratnih devedesetih godina, no priznao je kako je poseban užitak prošetati se praznim Gradom, ali i vidjeti dječju igru na ulicama. „Na trenutak se čini kao da smo grad vratili sebi", rekao je, ispričavši kako je prva karantena uvedena upravo u Dubrovniku u 14. stoljeću i to kako bi se lokalno stanovništvo zaštitilo od kuge.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020