laus banner 2021 2

Četvrtak, 21 Svi 2020 12:09

Zdenko Medović je privremeno rješenje umjesto Silve Vlašić

Piše:

Silva Vlašić podnijela je jučer ostavku na mjesto pročelnice Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje. Odlukom gradonačelnika poslovi iz nadležnosti Upravnog odjela bivše pročelnice Vlašić, povjereni su Zdenku Medoviću, koji je inače bio na čelu Odjela za gospodarenje gradskom imovinom.

Ostavku je Silva Vlašić, navodi se u priopćenju iz gradske uprave, podnijela iz osobnih razloga. No u tu je informaciju teško povjerovati tim više ako se uzme u obzir kako je i sam gradonačelnik Franković često bio nezadovoljan projektima za koje je građevinsku dozvolu izdao Odjel na čijem je čelu do danas bila Vlašić.

Naime, posljednjih godinu dvije dana po Dubrovniku je počela gradnja za naše područje potpuno neprimjerenih, predimenzioniranih stambeno - poslovnih projekata, od gradnje iza zgrade Grawea, do građevina koje niču ili će tek niknuti po hrbatu Babinoga kuka i samoj glavici Babinoga kuka. Za sve se te nakaradne građevine tvrdilo kako se grade u skladu s GUP - om, da bi se kasnije utvrdilo da to baš i nije tako, da im broj katova nije istovjetan broju u građevinskoj dozvoli ili da im je dozvola izdana, a da nisu imali pristupnog puta ili prethodno nisu imali čiste imovinsko - pravne odnose.

Da Silva Vlašić više neće biti pročelnica Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje portal Dubrovnikpress.hr pisao je još prije nekoliko mjeseci pa nije isključeno da bi do ove ostavke došlo i ranije da je nije omela korona pandemija.

Silva Vlašić inače je na mjesto pročelnice imenovana još za mandata bivše gradonačelnice Dubravke Šuice. Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić po dolasku na vlast nije je smijenio već je radom, sada već bivše, pročelnice bio fasciniran. No, aktualnog gradonačelnika Mata Frankovića izgleda nije previše fascinirala. Njih su se dvoje inače često razilazili u stavovima. Gradonačelnik posljednje dvije godine ističe kako nije zadovoljan GUP - om kojega je najavio mijenjati kako bi zaštito preostali prostor na području Grada Dubrovnika, a bivša pročelnica Vlašić često je znala istaknuti kako u svom radu samo provodi odredbe tog istog GUP-a iz 2005. kao i njegove izmjene i dopune.

Kad su u pitanju građevinske dozvole izdavane u Odjelu koji je do danas vodila Vlašić, „pale” su mnoge poslane na preispitivanje u resorno Ministarstvo.

Iako više neće biti pročelnica, Silva Vlašić i dalje ostaje u gradskoj upravi jer pročelnici nisu dužnosnici, ne imenuju se na mandat već su zaposlenici u gradskoj upravi pa će Vlašić biti raspoređena na novo radno mjesto u Uredu gradonačelnika.

Odluka gradonačelnika prema kojoj vođenje Upravnog odjela kojem je do danas bila Vlašić, povjerava Zdenku Medoviću zapravo je vjerojatno privremenog karaktera. Naime, Medović bi za godinu dana trebao u mirovinu pa bi Odjel bivše pročelnice Vlašić mogao voditi do svibanjskih lokalnih izbora koji su za godinu dana.

Dok Medović preuzima odjel u kojem se između ostalo izdaju građevinske dozvole, Odjel za gospodarenje nekretninama kao vršiteljica dužnosti pročelnice vodit će Branka Vukić, koja je zapravo sjedila u Medovićevoj stolici kao pročelnica nakon što ga je gradonačelnik Andro Vlahušić smijenio s mjesta pročelnika Upravnog odjela za nekretnine.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020