lausnekretninebanner

Petak, 22 Svi 2020 14:46

Pucaju spone: Obračun Frankovića i Kristića

Piše:

Ostavka Silve Vlašić koju je podnijela na mjesto pročelnice Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumentacije prostornog uređenja i gradnje još se nije niti ohladila na gradonačelnikovu stolu, a postom se na Facebooku oglasio vijećnik Mosta Maro Kristić, kojemu je pak vrlo brzo odgovorio gradonačelnik Mato Franković. Inače se Kristić i Franković već duže vrijeme prepucavaju u javnom prostoru, što putem priopćenja, što tijekom sjednica gradskog vijeća, što putem Facebooka, no ako je suditi prema posljednjoj Frankovićej reakciji, spone koje su posljednjih godina povezivale ovaj dvojac očito polako pucaju.

Naime Kristić je u svom postu naveo kako je “U svojoj suštini GUP alat za devastaciju, besramno bogaćenje pojedinaca, korupciju i trajni gubitak identiteta i srozavanje kvalitete života žitelja našeg Grada. Simbol je to prljave političke trgovine sudionika Dubrovačkog dogovora i njihove sprege s interesnim skupinama kojima je ljubav prema Dubrovniku duboka i iskrena samo onoliko koliko im je dubok špag pa je jasno da su u teškoj zabludi svi koji misle da će s promjenom pročelnika svanuti sunce.”

Referirajujući se na Kristićev post, gradonačelnik Mato Frankovi u svom je postu naveo: "Gradska uprava u potpunosti se othrvala građevinskom lobiju u trenutku kada je prekinuta suradnja s vijećnikom Sršen-Kristić, predstavnikom građevinskog lobija i jednim od većih lobista u ime devastatora prostora u Gradu."

"Možda Sršen- Kristić misli da je javnost zaboravila, ali nije. Svi dobro pamtimo kako je kod glasanja o GUP-u 2014., kojega sada žestoko napada, upravo on, tada vijećnik laburista bio suzdržan. A, javnost zna i zašto." - napisao je gradonačelnik Mato Franković, koji je svoju objavu potkrijepio i fotografijom koja valjda datira iz 2014. kad je Kristić, dok se glasalo o izmjenama i dopunama GUP - a, u ruci držao žutu palicu suzdržan.

I dok Kristića u svom postu proglašava predstavnikom građevinskog lobija i jednim o većih lobista u ime devastatora prostora u Gradu, Franković ne otkriva koje to građevinske lobije i interese zastupa Kristić.

Ako se uzme u obzir snaga i utjecaj pojedinih poduzetnika građevinara koji grade ili će tek graditi na užem dubrovačkom području, obitelj Sršen koja je trenutno fokusirana na izgradnju na Babinu kuku, uza sve nepravilnosti koje su na tom gradilištu zabilježene, ipak je daleko ispod ranga i moći ovih ostalih građevinara poduzetnika od kojih neki imaju i zanimljivu kriminalnu prošlosti.

Nadimak Sršen - Kristić, gradonačelnik Franković Kristiću je zapravo i "prišio" jer je navodno lobirao za interese Sršena na Babinu kuku. Iz političkih krugova za Kristića se može čuti da je lobirao za investitore koji se spremaju graditi u Mokošici te na jednoj parceli na užem dubrovačkom području. Iz istih tih krugova mu se na teret stavlja bliskost s bivšom pročelnicom Vlašić.
Iz gradonačelnikova posta upućenog Kristiću svakako se da iščitati kako spone koje su ga povezale s Kristićem još u vremenu dok su radili na zakonu kojim je bivšem gradonačelniku Andru Vlahušiću onemogućena kandidatura, ipak polako pucaju.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020