lausnekretninebanner

Četvrtak, 28 Svi 2020 10:09

Sjećanje na Đela; posebna izvedba pjesme „La musica di notte”

Krajem svibnja obilježava se prva godišnjica smrti maestra Đela Jusića, koji nas je napustio 31. svibnja prošle godine. Ususret obilježavanju ove tužne godišnjice mnogi Đelovi prijatelji, kolege i suradnici odazvali su pozivu Dubrovačkog simfonijskog orkestra da u ovim otežanim uvjetima izazvanim pandemijom, zapjevaju antologijsku Đelovu pjesmu „La musica di notte” i na taj način još jednom odaju počast ovom glazbenom velikanu.

Maestro Đelo Jusić je skladatelj koji je svojim velikim opusom vrlo širokog spektra, od dječje i sakralne glazbe, filmske, kazališne, zabavne, klapske, instrumentalne, te klasičnih djela, ostavio bogato kulturno nasljeđe. Njegove vedre note njegov su prepoznatljiv rukopis prepoznat u cijelom svijetu, a mnoge njegove skladbe postale su već praktički evergreeni. Pjevaju ih sve generacije. Poseban naglasak davao je u svojim skladbama prepoznatljivom dubrovačkom glazbenom izričaju. Radio je s mnogim uglednim glazbenicima. Stoga su se mnogi s velikim poštovanjem i radošću odazvali pozivu da daju dio sebe i otpjevaju svi zajedno Đelovu pjesmu njemu u čast.

Đelo jr. Jusić okupio ih je zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i složio dirljivu i emotivnu priču u sjećanje na svog oca. Legendarni Trubadur Luciano Lući Capurso, Ibrica Jusić, Jasna Zlokić, Goran Karan, Zorica Kondža, Klapa Kaše, Paula Jusić, Tomislav Mužek, Tedi Spalato, Ema Jusić, Frano Lasić, Dubravka Šeparović Mušović, bivši i sadašnji članovi Klape Maestral, Srdjan Givoje i Mario Romanović, Mia Dimšić, Hanka Paldum i Nina Badrić. Aranžman je priredio Damir Butigan, za obradu zvuka DSO - a zaslužan je Šimun Končić, a izvršni producenti su Paula i Đelo jr. Jusić.

„Njegove pjesme, njegovo muziciranje, i posebnost ostavili su neizbrisiv trag u kulturi i baštini. Njegova glazba sluša se diljem svijeta i pronosi neke od najljepših nota hrvatske glazbene scene. Svojim odlaskom ostavio je veliku prazninu u glazbenom svijetu i zadužio nas da njegujemo trajno sjećanje na glazbu koju nam je ostavio.” - pišu iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

rrd

Video sadržaj

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250