lausnekretninebanner

Subota, 30 Svi 2020 12:01

Gradonačelnik Franković uz Dan državnosti: Zajedno smo se uspjeli izboriti za slobodu, istinu, mir i demokratske vrijednosti

Gradonačelnik Mato Franković u prigodi obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske 30. svibnja uputio je čestitku svim građanima, prisjećajući se na taj način prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine i istovremeno na povijesnu ulogu Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća:
 
Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani, konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine i ulogom Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti omogućeni su uvjeti za stvaranje suvremene Republike Hrvatske za kojom je hrvatski narod stoljećima težio.
 
Razdoblje stvaranja samostalne, demokratske i suvremene Hrvatske tijekom i nakon Domovinskog rata pokazalo nam je koliko zajedništvom i jedinstvom možemo puno toga postići. Razdoblje je to, koje je uistinu vrijedno spomena jer smo se u tom vremenu zajedno uspjeli izboriti za slobodu, istinu, mir i demokratske vrijednosti.
 
Na današnji dan trajno je ispisana hrvatska povijest, koje se danas s ponosom prisjećamo i posebno ističemo zahvalnost, ali i pijetet prema hrvatskim braniteljima i civilima koji su hrabro, odlučno i ustrajno stali u obranu Domovine u najtežim vremenima.
 
Neka nam oni danas i u budućnosti budu primjer koliko se zaista vrijedi žrtvovati za dobrobit i korist hrvatskog naroda, našeg Grada i Domovine.
 
Dragi sugrađani, u svoje osobno ime i ime Grada Dubrovnika, čestitam Vam Dan državnosti Republike Hrvatske.
 
gradonačelnik
Mato Franković

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250