lausnekretninebanner

Subota, 30 Svi 2020 12:58

Na ulazima OB Dubrovnik ubuduće termovizijske kamere za detekciju povišene temperature

U Općoj bolnici Dubrovnik ubuduće će vas čekati termovizijske kamere za detekciju povišene tjelesne temperature. Naime, Rotary Hrvatska je donirao 29 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske, od čega je Općoj bolnici Dubrovnik Rotary klub Dubrovnik uručio dvije. Ukupna vrijednost donacije 29 kamera iznosi 2,9 milijuna kuna.

Termovizijske kamere od velikog su značaja u trenutku pandemije COVID-19, no njihova je primjena dugoročna jer pomažu u identificiranju ljudi s povišenom temperaturom kao posljedicom bilo koje infekcije, a ne samo korona virusa.

„Termovizijske kamere su nabavljene nakon konzultiranja medicinske zajednice koja ih je istaknula kao vrijednu opremu koja može pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa. Uvijek u službi zajednice, članovi Rotaryja, kako u svijetu, tako i u Dubrovniku, kontinuirano pronalaze načine za učinkovit odgovor na COVID-19 i za pomoć zajednicama koje su njime pogođene. Borba protiv bolesti i do sada je bila jedan od osnovnih smjerova djelovanja Rotaryja pa tako i sada, kada neizvjesnost i poteškoće utječu na naš uobičajen način života, članovi daju sve od sebe kako bi služili zajednici na način koji joj je najkorisniji.” - piše u priopćenju Rotary Cluba.

- Ugradnja sofisticiranih termovizijskih kamera na dva najfrekventnija ulaza u OB Dubrovnik koji koriste pacijenti i djelatnici, čini važnu kariku u naporima koje naša ustanova ulaže u borbi s pandemijom COVID-19. Time će se istovremeno ubrzati protok osoba uz precizno mjerenje tjelesne temperature, te pomoći bržem prepoznavanju osoba s povišenom tjelesnom temperaturom koja ne mora biti samo posljedica COVIDA-19, već i drugih patoloških stanja koja mogu povisiti tjelesnu temperaturu, čime će se pridonijeti očuvanju zdravlja opće populacije koja prolazi kroz OB Dubrovnik. - rekao je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić,

- Rotary klub Dubrovnik među predvodnicima je u hrvatskoj Rotary zajednici i drugi klub u Hrvatskoj po broju članova. Naši članovi aktivno su se uključili vlastitim donacijama, a i ovim zajedničkim projektom Rotaryja Hrvatska, kako bi Opća bolnica Dubrovnik stekla ovu vrijednu opremu koja može pomoći u sprječavanju širenja korona virusa. Time služimo zajednici, a pomažemo vrijednim djelatnicima dubrovačke bolnice. – rekao je predsjednik Rotary kluba Dubrovnik Vlado Lučić.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250