lausnekretninebanner

Nedjelja, 31 Svi 2020 14:25

Mokošica je ovo čekala i dočekala

Mokošica je ovo čekala i dočekala Foto: dm

Nakon gotovo četrdeset godina otkako su prvi stanari uselili u Novo naselje Mokošica osjetnije se ulaže u infrastrukturu tzv. prometa u mirovanju za potrebe stanara već postojećih zgrada. Bilo je doduše nešto ulaganja i prije, poput mini parkinga pokraj igrališta u Našem domu ili djelimičnog uređenja Ulice Bartola Kašića i poravnavanja platoa na rubu Ulice Između dolaca, no izgradnja tri u potpunosti nova parkirališta s više od dvije stotine mjesta, koja je započela prošle godine, a od kojih se jedno već počelo koristiti, dok je drugo pri samom kraju, zapravo je prva veća planski izgrađena infrastruktura prometa u mirovanju za potrebe stanara već postojećih zgrada.

O tome s govorilo i na sjednici Vijeća za prevenciju Gradskog kotara Mokošica, održanom ovaj put bez nazočnosti građana zbog mjera prevencije od korona virusa.

Dva gornja platoa parkinga na križanju ulica Marina Kneževića i Između dolaca građani već koriste, na donjem platou koji je također završen, uređuje se još samo prilaz, dok se parking ispod zgrada HRVI ovih dana također dovršava i već se ocrtavaju mjesta.

Očekuje se da će se nakon izgradnje potpornih zidova uskoro nastaviti i radovi na parkingu iznad Ulice Između dolaca.

Završen je i novi mokoški kružni tok koji bi trebao olakšati prometovanje nakon što budu završene nove zgrade za branitelje i POS stanovi.

Sve zgrade čija je gradnja u tijeku, kao i već izgrađene zgrade za HRVI, imaju riješena pitanja parkiranja stanara, za razliku od starijih zgrada koje nisu bile planirane s garažama. Stoga je ovaj projekt uistinu nešto što se u Mokošici jako dugo čekalo i konačno dočekalo.

Nakon dovršetka svih parkirališta očekuje se znatno protočniji promet u gornjem dijelu naselja s obzirom da bi se više od dvije stotine automobila s „parkinga” na prometnicama trebalo preseliti na nova parking mjesta.

Davor Mladošić

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020