lausnekretninebanner

Utorak, 02 Lipanj 2020 15:22

Županijski Stožer civilne zaštite ostaje aktivan i tijekom ljeta

Županijski Stožer civilne zaštite ostaje aktivan i tijekom ljeta Foto: DNŽ

Danas je održana redovnu sjednica Stožera civilne zaštite Dubrovačko - neretvanske županije na kojoj su analizirane aktivnosti provedene u borbi protiv pandemije koronavirusa. Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je operativnim snaga civilne zaštite i zdravstvenim djelatnicima čiji su napori i zajednički trud rezultirali povoljnom epidemiološkom situacijom na hrvatskom jugu.

- Smatram to izrazito važnim, s obzirom da revitalizacija gospodarstva pogođenog ovom krizom ovisi o revitalizaciji turizma. - kazao je između ostalog župan.

Načelnik Stožera Joško Cebalo govorio je o aktivnostima koje je Stožer proveo u proteklom razdoblju s ciljem sprječavanja zaraze koronavirusom, ističući dobru suradnju sa zdravstvenim ustanovama i operativnim snagama civilne zaštite. Istaknuo je kako je Dubrovačko - neretvanska županija izuzetno dobro surađivala sa Službom civilne zaštite u Dubrovniku, aktivnosti su bile koordinirane i pravovremene, a oprema dopremljena putem Ravnateljstva civilne zaštite dodijeljena zdravstvenim ustanovama i ustanovama koje pružaju usluge u sustavu socijalne skrbi na našem području.

Cebalo je također zahvalio operativnim snaga civilne zaštite i stožerima civilne zaštite jedinica lokalne samouprave s područja Dubrovačko - neretvanske županije napominjući kako, unatoč dobroj epidemiološkoj situaciji, i dalje treba biti na oprezu posebno imajući na umu predstojeću turističku sezonu.

- Pružatelji usluga u sustavu socijalne skrbi pridržavaju se mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. - kazala je voditeljica Tima za kontrolu i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

- U suradnji s epidemiolozima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko -neretvanske županije i ostalih nadležnih službi s kontrolama će se nastaviti i dalje, iako ponešto izmijenjenom dinamikom. - najavila je Dadić.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović osvrnuo se na pripreme za predstojeću požarnu sezonu, kazavši kako je pripreme za sezonu u određenoj mjeri otežala pandemija koronavirusa.

- No, sve pripremne aktivnosti su odrađene i požarnu sezonu županijski vatrogasci dočekuju spremni. - istaknuo je Simović.

Stožer civilne zaštite Dubrovačko - neretvanske županije, prema najavama iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, bit će aktivan i tijekom ljetnih mjeseci te o provođenju odluka Stožera i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo redovno izvještavati Ravnateljstvo civilne zaštite.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020