lausnekretninebanner

Četvrtak, 04 Lipanj 2020 14:34

Franković Baraču: Sjedi đe si, ni za đe si nijesi – Barač Frankoviću: Bez HDZ – a ne biste mogli biti ni skladištar

Piše:

„Sjedi đe si, ni za đe si nijesi”, poručio je, citirajući crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića gradonačelnik Mato Frankoviću vijećniku SDP - a Jadranu Baraču nakon što se između njih razvila polemika o uhljebima. Naime, iskru između gradonačelnika i Barača zapalila je vijećnica HDZ - a Katarina Doršner, utvrdivši kako zaposlene u gradskoj upravi ne valja nazivati uhljebima.

- Mene je gradonačelnik nazvao jednim od najvećih uhljeba u Hrvatskoj. - replicirao je Barač vijećnici Doršner, nakon čega se na njega obrušio gradonačelnik Franković, pitavši ga što on radi u Vodovodu.

- Da je pitati ljude što Vi radite. Pitam vas što ste Vi zadnjih sedam dana radili u Vodovodu, recite, što ste Vi to napravili. Pa Vvi 10 godina tamo ništa ne radite i svaka stranka ima svoga uhljeba koji ništa ne radi. Imao ga je HDZ u imenu, liku i djelu Rade Buljubašića. Bože sačuvaj, takvi se vazda provuku, ali postoje časni i pošteni ljudi koji puno rade. Vi ste sigurno jedan od Rada Buljubašića SDP - a i nemojte me povlačiti za jezik koga ste i kako molili da se zaposlite i što ste sve trebali napisati i kako ste napisali. - kazao je Franković.

Napad na Barača Franković je nastavio citiravši aktualnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

- Ima jedna izreka crnogorskoga političara, a nije ga dobro citirati koji je rekao: „Sjedi đe si, ni za đe si nijesi.” - kazao je Franković.

Barač je potom Frankoviću poručio da se, ukoliko ima primjedbi na njegov rad, obrati Upravi Vodovoda. .

- Ako imate primjedbe na moj rad, kvalifikaciju i uvjete zapošljavanja, napravite pressicu, nemojte ovdje govoriti budalaštine. Ako vam nešto smeta, obratite se mojoj Upravi ili dođite kod mene u kancelariju, sjedite i gledajte što radim. Da nije bilo HDZ - a, Vi ne biste mogli biti ni skladištar. Vama su mijenjali Statut u ACI marini da biste mogli tamo preuzeti fotelju. - rekao je Barač.

Franković mu je odgovorio da se bolje, pa i kod svojih SDP - ovaca, raspita o njegovu radu.

- Prije nego nešto izrečete, trebate se i raspitati. Od prvog dana svog radnog vijeka do danas sve funkcije koje sam obnašao, a bile su brojne, obnašao sam odgovorno. Pitajte ljude iz Generalturista, puno ih je bilo s lijevog spektra, pa pitajte što je radio Mato u Generalturista. - kazao je gradonačelnik, osvrnuvši se na svoj rad u ACI marini u Komolcu.

- U ACI - ju su me pokušali smijeniti pa nisu uspjeli jer je išla godina za godinom, rekord za rekordom, sedam godina nagrada za najbolju marinu u Hrvatskoj. Pitajte mog prijatelja Gorana Beusa Richemberga k'o je Mato Franković, kako je radio i vodio ACI marinu u Dubrovniku. Pitajte i u SDP-u Ranka Ostojića, Antu Kotromanovića. Pitajte i Davora Bernardića jer svi oni jako dobro znaju kako i na koji način sam radio cijelo vrijeme. Teško bi vam mogao napisati koliko sam u ACI - ju poslova odradio u jednom radnom danu. Vjerojatno cijelo vaše razdoblje u Vodovodu i papiri koje kao odgovorna osoba ispunjavate ne bi stali u ono što sam ja napravio u samo jednom danu. Niste odgovorili što ste radili zadnjih sedam dana u Vodovodu. To nitko u Vodovodu ne zna. - rekao je Franković.

Barač mu je odgovorio da mu u rukavicama prijeti otkazom.

- Prijetite mi u rukavicama otkazom s ove govornice. Znate li koliko je to skandalozno i neprimjereno? To se ne događa ni u Sjevernoj Koreji. Ako imate primjedbe obratite se mojoj upravi i zatražite sve o mom radu. Mislim da će moja uprava potvrditi da sam korektan i radišan. – kazao je Barač.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250