Petak, 05 Lipanj 2020 20:15

Kamion s gradilišta u Solinskoj udario u kantun kuće

Pokraj spornog gradilišta u Solinskoj ulici o kojem se pričalo i na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika danas se dogodio manji incident, prometna nezgoda u kojoj je kamion s gradilišta oštetio kantun kuće.
Stanari Solinske i danas su uputili priopćenje nakon tog incidenta, kao i video zapis te fotografije.

„Nastavkom gradnje u Solinskoj ulici i nakon ukazivanja na bezbrojne neispravnosti i nelegalnosti oko toga, danas je poprimilo još veće razmjere. Nakon uništavanja dviju kuća susjednih gradilištu, danas je stradala i prva kuća u ulici.” - pišu oni i navode:

„Kamion pun građevinskog otpada (kamenih gromada) se zabio u kuću i otišao parkirati na autobusnu stanicu pored Ine, kako policija ne bi mogla napraviti valjani očevid! Srećom, događaj je snimljen jer već danima stanari ulice moraju dežurati kako bi zaštitili svoju pokretnu i nepokretnu imovinu. Policija je obavila kakav-takav očevid i zaključak svega je da će materijalna šteta biti nadoknađena. A tko će nama nadoknaditi naše narušeno mentalno zdravlje od svih stresova koje doživljavamo već dva mjeseca?! Jedan od vlasnika kuće je visokotlakaš. Je li potrebno da čovjeku srce otkaže od stresova i briga već dva mjeseca?! Sredstva za smirenje postala su doručak i ručak svih stanara ulice dva mjeseca već. A očito nas institucije puštaju da uzmemo stvari u svoje ruke i tako do kraja uništimo svoje živote i živote naših obitelji!”

„Jučer, dok su stanarke na ulici štitile svoju imovinu od „građevinskog agresora” radnici gradilišta (izvođača radova Crivac d.o.o) su ih uznemiravali dobacivanjem prostota i izrugivanjem te su ih snimali i slikavali mobitelima, iako su im rekle da prestanu. Nastavili su unatoč opomenama. Svemu tome svjedočili su i komunalni redari koji nažalost ni ovaj put nisu mogli ništa, kao manje - više ni do sada. Gradonačelnik je i o ovome nemilom događaju obaviješten, kao i o svakom do sada. I dalje uzaludno čekamo sve pozvane institucije, kao i Mata, da izađu na teren!” - naveli su još stanari Solinske ulice.

Video i fotografije pogledajte u prilogu.

dm

Video sadržaj