lausnekretninebanner

Subota, 06 Lipanj 2020 13:07

Kreće izgradnja pontonske luke Porto UŠ

Kreće izgradnja pontonske luke Porto UŠ Foto: DNŽ

Ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić i predstavnik Marinetek Adriatic d.o.o. iz Šibenika jučer su u Gradskoj vijećnici Korčule potpisali ugovor o izvođenju radova na projektu “Pontonske komunalne luke u uvali Luka Porto UŠ”, a potpisivanju su nazočili župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.

- Projekt se sastoji od tri pontonska gata, od kojih je glavni gat duljine 100 metra valobranskog tipa dok su druga dva gata pojedinačne duljine 60 metara namijenjena za privez plovila. Od potpisa spomenutog ugovora teče rok od 4 mjeseca za izgradnju komunalne luke, a s obzirom na reference i iskustvo odabranog ponuditelja Marinetek Adriatic d.o.o. očekujemo i raniji završetak projekta. - kazao je ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Tvrdeić.

Ukupna vrijednost komunalne luke u Korčuli kojom će se osigurati novih 88 vezova za lokalno stanovništvo je 3,9 milijuna kuna. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sudjeluje u projektu s 3,5 milijuna kuna, a ostatak sredstava osigurat će ŽLU Korčula uz pomoć Dubrovačko - neretvanske županije.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020