lausnekretninebanner

Subota, 06 Lipanj 2020 14:00

„Inat”, prva pjesma Dubrovčanina Marka Vukića, svidjet će se ljubiteljima rocka

Dubrovčanin Marko Vukić objavio je danas pjesmu „Inat”, inače, navodi on, prvu pjesmu koju je uopće i napisao i to još prije devet godina.

- Prije godinu dana sam definitivno odlučio da ću se okušati na sceni i da ću početi sa snimanjem i izdavanjem svog autorskog materijala, a najprirodnije mi je bilo krenuti baš s prvom pjesmom koju sam napisao. Nadam se da će to putovanje trajati dugo i da ću imati puno suvozača i suputnika tijekom puta. - govori Vukić.

- Inat je pjesma koja je napisana prije 9 godina, nastala u glavi jednog srednjoškolca koji je bio pod utjecajem teškog rocka, Led Zeppelina, Bad Companyja, Whitesnakea itd. Tekst je samo dio razmišljanja jednog dječaka od 16 godina čija je pjesma opstala u vremenu i ugledala svoj konačni oblik puno vremena kasnije. Inat je ustvari vremenska kapsula u kojoj je ostala duša jednog istinskog rockera, koji je s vremenom „omekšao”. - kaže Vukić.

- Rođen sam krajem rata, 1995.godine, u podrumu dubrovačke bolnice, prvi vanjski zvukovi koje sam čuo bile su sirene za uzbunu od zračnog napada. Možda je i to „kumovalo” tome da se počnem baviti glazbom”. Išao sam u osnovnu i srednju glazbenu školu u Dubrovniku, gdje sam pravio prve korake u učenju o muzici. Krajem osnovne škole počeo sam slušati „pravu” muziku, krenuvši s Guns 'n' rosesima, što je mojoj generaciji bila tek kvaka od vrata na koja će ući u svijet rocka. Srednjoškolske dane, uz školu i muzičku školu, provodio sam preslušavajući diskografije najvećih bendova (Led Zeppelin, Pink Floyd, Queen, Doors...). - na taj način Marko Vukić opisuje sebe i svoje glazbene početke.

- Shvatio sam da se samim koncentriranim slušanjem dosta nauči o muzici, a usto svirao sam u tamburaškom orkestru i pjevao u klapi, dok nisam otišao na fakultet. Svoje glazbene osjetne pupoljke uvijek sam nastojao održati na razini, ukus se mijenjao, upoznao sam jazz, funk i soul, a i moja autorska glazba počela je poprimati drukčije oblike. Upisao sam fakultet u Zagrebu, a tamo je moja glazbena mreža počela bujati, upoznao sam puno odličnih muzičara, počeo i sam gažirati samostalno, a već pet godina pjevam u klapi Bošket. - naveo je još Vukić, a njegovu prvu objavljenu pjesmu možete poslušati u prilogu.

dm

Video sadržaj

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250