lausnekretninebanner

Nedjelja, 07 Lipanj 2020 13:39

U Zlatnom potoku gradit će se garaža

Grad Dubrovnik nastavlja s rješavanjem problematike parkiranja na gradskom području. U sklopu investicija u prometnu infrastrukturu, izrađeno je idejno rješenje za garažu s vanjskim parkiralištem za ukupno 82 vozila u Ulici Frana Supila. - piše u priopćenju Grada Dubrovnika.
 
Iz gradske uprave navode kako je gradnja planirana na mjestu postojećeg igrališta u naselju Zlatni potok, a da zbog specifičnosti lokacije i terena, idejno rješenje predviđa građevinu sa četiri razine s ukupno 63 garažna mjesta te otvoreno parkiralište na krovu objekta s 19 parkirališnih mjesta.

„Idejno rješenje predstavljeno je predsjedniku GK Ploče iza Grada Srđanu Obadu, nakon čega je uvažen prijedlog stanovnika da se u projekt uvrsti i dodatna krovna etaža na kojoj će se urediti dječje igralište. Kolni pristup predviđen je s Ulice Frana Supila, a preliminarno idejno rješenje predviđa i mogućnost pješačkog pristupa od skala do ulice Zlatni potok. Promet unutar garaže odvijat će se jednosmjerno po etažama preko rampi, a za pješačku komunikaciju planirano je stubište i osobno dizalo, koje će omogućiti nesmetano kretanje osobama s invaliditetom odnosno osobama smanjene pokretljivosti. Rješenje također predviđa pet parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom.” -piše u priopćenju.
 
„Ovaj iznimno važan komunalni projekt jedan je od rezultata je sastanka predstavnika GK Ploče – Iza Grada s gradonačelnikom Matom Frankovićem na kojem se razgovaralo o ključnim problemima i mogućnostima poboljšanja kvalitete života stanovnika ovog kotara.” - navode još iz gradske uprave.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020