lausnekretninebanner

Nedjelja, 07 Lipanj 2020 20:11

Franković „srđevcima”: Lijepo je da ste zadovoljni, ali nemojte pretjerivati

Gradonačelnik Mato Franković danas je na svom Facebook profilu reagirao na otvoreno pismo koje su Građanska inicijativa Srđ je naš i lista „srđevaca” uputili DPDS – u sa zahtjevom da financiraju obnovu tvrđave, odnosno da Gradu upute pismo namjere o obnovi.
Ono što je očito u tom pismu izritiralo Frankovića jest posljednji pasus u kojem stoji: „Ovim pismom namjere u dubrovačkoj bi se javnosti otklonile sve spekulacije i sumnje hoće li tvrđava Imperijal ikada opet postati taocem odnosa korumpiranih političkih struktura i mešetara zemljištem s offshore adresama.”

„Grad Dubrovnik tvrđavu Imperijal ne namjerava u budućnosti dati u koncesiju. Čim se ispune formalno-pravni uvjeti Grad Dubrovnik će putem Zavoda za obnovu Dubrovnika započeti s izradom projektne dokumentacije. Prioritetna namjena tvrđave Imperijal u budućnosti bit će muzej Domovinskog rata. Dugo sanjana sloboda hrvatskog naroda plaćala se stoljećima i naši posjetitelji moraju znati punu istinu koliko je teško hrvatski narod stjecao slobodu.” - napisao je gradonačelnik Franković.

„Dragi „Srđevci”, odluku o povratku tvrđave Imperijal Gradu donijeli smo u trenutku kada su se za to stekli svi potrebni uvjeti te kada je to postalo neškodljivo po proračun Grada Dubrovnika. Lijepo je da ste zadovoljni, ali nemojte pretjerivati.” - napisao je dubrovački gradonačelnik.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250