lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 11:06

Drukčije od uobičajenog: „Drugaši” slikarskog odjela UŠ Luke Sorkočevića predstavili se spotom

Uz završetak nastavne godine, učenici drugog razreda slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića prezentirat će svoje radove drukčije od uobičajenog. Umjesto završne izložbe radova u Galeriji mladih, smještenoj u prostorijama odjela, učenici će se ovaj put predstaviti virtualnim putem i to u formatu video spota.

- U izradi koristili su tehnike koje omogućuju digitalno crtanje i slikanje i to na predlošku kadrova iz glazbenog spota za pjesmu COLORS, američkog glazbenika i producenta Becka Hansena. - govori prof. mentor Ivana Selmani.

- U samom procesu ove, u konačnici, zajedničke kreacije, učenici su najprije samostalno odabirali omiljene kadrove iz spomenutog spota da bi ih potom naslikali koristeći klasičnu slikarsku tehniku tempere. Nakon naslikanih radova, slijedilo je digitalno crtanje i slikanje na predlošku kadrova originalne verzije spota. Učenici su imali potpunu kreativnu slobodu izraziti svoju interpretaciju kadrova koristeći se digitalnim alatima koji su im u tom momentu bili na raspolaganju. Tijekom on-line nastave, zajednički smo radili na selekciji uspjelih interpretacija gdje smo i komentirali različite umjetničke utjecaje na koje su se učenici oslanjali, poput utjecaja animirane web televizijske serije She-Ra and the Princesses of Power kao i mnogih drugih. - navodi Ivana Selmani.

- Ono što ove učenike zasigurno diže iznad prosjeka jest i to što su, iako likovnjaci, samostalno producirali remix Beckove melodije i potpuno samostalno izradili montažu spota, spajajući vlastiti digitalno izrađeni vizualni materijal s vlastitim remixom. Naposljetku, kao profesorica ove izvrsne generacije moram naglasiti da su svi učenici, u situaciji dugotrajnih izvanrednih okolnosti pandemije COVID-19 i nemogućnosti fizičkog kontakta, pokazali visoku razinu zajedništva koje je okrunjeno ovim izvanrednim zajedničkim uratkom. - navela je još prof. mentor Ivana Selmani,

Autori spota:
Stella Burđelez - montaža
Karmen Ban
Helena Marić
Lara Miloslavić
Đive Majstorović
Leon Kokotić
Mara Tomašević
Ela Žuvela
Roko Roca – Remix

dpp

Video sadržaj

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250