lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 12:41

Franković: Zavod za obnovu krenut će s izradom dokumentacije za tvrđavu Imperial

Cesta na Srđu vraća se u prostorni plan i nakon toga krećemo s postupkom izrade dokumentacije konstrukcije tvrđave Imperial. - kazao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković nakon što je Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na posljednjoj sjednici raskinulo ugovor o koncesiji s Razvoj golfom.

- Taj postupak će voditi Zavod za obnovu Dubrovnika, a nakon toga će Grad Dubrovnik ići u rekonstrukciju tvrđave, kojoj će osnovna namjena biti Muzej Domovinskog rata, ali će imati i društveni prostor i ugostiteljski sadržaj i sve ono što je potrebno u sklopu jednog takvog objekta. - rekao je još gradonačelnik Mato Franković.
 
- Na nama je da kreiramo tu priču i budućnost ovog izuzetno važnog povijesnog mjesta za Grad Dubrovnik. Tvrđavu Imperial vraćamo Gradu i građanima. Sada je došlo vrijeme da krenemo drugim putem, putem na kojem ćemo napraviti jedan veliki memorijalni centar Domovinskog rata, Muzej Domovinskog rata koji će u potpunosti odavati počast žrtvi branitelja, u cjelokupnom opsegu tvrđave Imperial jer je cijela tvrđava stup obrane Grada. - izjavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250