lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 22:09

Rekonstrukcija Lapadske obale nije predizborni trik

Piše:

Nakon što je nedavno stavio potpis na ugovor o rekonstrukciji Lapadske obale, gradonačelnika Mata Franković dio oporbe prozvao je kako je to bio samo predizborni trik jer je potpisivanju tog ugovora nazočio i Andrej Plenković koji na skorašnjim parlamentarnim izborima od birača traži povjerenje za još jedan mandat premijera.

Naime, nije ni prvi ni zadnji put da ususret izborima oni koji su na vlasti obilaze Hrvatsku i potpisuju ugovore za projekte koji se tek trebaju realizirati. No, gradonačelnik Mato Franković ističe kako će se projekt rekonstrukcije Lapadske obale realizirati.

- Rekonstrukcija Lapadske obale iznimno je kompleksan i ozbiljan projekt i jedino je kao intermodalni centar Gruža, nove obalne cjeline o čemu se već govorilo mogao proći ocjenjivanje, a za kojega je iz fondova Europske unije odobreno 70 milijuna kuna. Građane će realizacija projekta stajati nula kuna. Preuzete i potpisane obveze neće nestati bez obzira na ishod izbora. Mi smo započeli s izradom projekta i nakon lokalnih izbora završit će ga onaj koji bude upravljao Gradom. Inače, taj je projekt rezultat napornog rada ove gradske uprave nakon što smo obećali građanima će ćemo otkriti europske fondove. - rekao je Franković.

Prometnica duž Lapadske obale već je godinama u lošem stanju, a njezinu rekonstrukciju je uoči lokalnih izbora 2017. obećavao bivši gradonačelnik Andro Vlahušić. Javnost pamti kako je baš uoči izbora Vlahušić objavio video simulaciju prometnog rješenja Lapadske obale. No, kasnije se uspostavilo da je ta simulacija poslužila kao predizborni trik jer za realizaciju tog projekta nije bilo spremno ništa, a čak nisu bili riješeni ni imovinsko pravni odnosi.

Ugovorom na koji je potpis nedavno stavio gradonačelnik Mato Franković, Gradu je za rekonstrukciju Lapadske obale osigurano 70 milijuna kuna, odnosno 60 milijuna iz europskih fondova i 10 milijuna kuna iz Ministarstva prometa.

Lapadska obala zamišljena je kao dvosmjerna cesta koja bi po okončanju radova trebala znatno prometno rasteretiti Lapad. U sklopu tog projekta rekonstruirat će se raskrižja na Batali Pošti Lapad.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020