lausnekretninebanner

Utorak, 09 Lipanj 2020 12:05

Grad Dubrovnik ne odustaje od kupovine zgrade HEP – a u Gružu

Grad Dubrovnik, unatoč korona krizi, nije odustao od kupnje zgrade HEP - a u Gružu. No, kako je kriza itekako utjecala na proračunske prihode, zgradu u kojoj bi se uredio vrtić, Grad bi mogao kupiti iz kreditnih sredstava, istaknuo je gradonačelnik Mato Franković.

- Od početka mandata radimo na kupnji HEP - ove zgrade koja je godinama napuštena, a čija je namjena samo jedna, da služi za antene protiv kojih su mještani obližnjih ulica u više navrata prosvjedovali i upozoravali na njihovu štetnost dok s druge strane Grad gubi plaća najamnine za prostore u kojima djeluju vrtićke skupine i naša je namjera u toj zgradi urediti vrtić. - kazao je Franković, istaknuvši kako su HEP - u uputili pismo namjere za kupnju njihove zgrade.

- Prema Upravi HEP - a uputili smo pismo namjere u kojem smo iskazali interes za kupnju navedene zgrade. Naše pismo namjere trebala je razmotriti Skupština društva, ali dogodila se pandemija koronavirusa. - rekao je Franković.

Naglasio je kako Grad Dubrovnik i dalje namjerava kupiti zgradu HEP - a u Gružu za koju su sredstva trebali donirati zaklada Blaga djela i Društvo prijatelja dubrovačke starine. No, DPDS je u međuvremenu zbog pandemije navodno ostao bez sredstava na računa pa se traži drugi način kupnje ove zgrade.

- Razmišljamo o kupnji HEP - ove zgrade kreditnim sredstvima, a vjerujem da će nam DPDS i Zaklada Blaga djela, kad se normalizira stanje, u tome pomoći. Zgradu HEP - a svakako nećemo sad kupiti dok je tehnička Vlada jer pred nama su parlamentarni izbori, formiranje Vlade i tek kad sve to prođe s Upravom HEP - a možemo dalje razgovarati o kupnji njihove zgrade u Gružu. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

N. Metković

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020