lausnekretninebanner

Srijeda, 10 Lipanj 2020 11:57

„Pozdrav ljetu” Ane Rucner u „dvije verzije”

„Pozdrav ljetu” Ane Rucner u „dvije verzije” Foto: Tea Lukinić

Koncert Ane Rucner „Pozdrav ljetu” koji se održavao u zoru u amfiteatru na Srđu u sklopu mini festivala „Ana u Gradu” ove godine, zbog korona virusa, imat će „dvije verzije”.

Naime, kako je održavanje zbog pandemije bilo upitno koncert se tako tijekom proteklog vikenda snimao na različitim lokacijama, Ana je svirala u praznom amfiteatru na Srđu, dok su njeni gosti bili raspoređeni po Gradu, pijanist u palači Sponza, komorni studio Zagrebačke filharmonije u atriju Kneževa dvora, bend u Kazalištu Marina Držića, gudački kvartet Rucner i FA Linđo u Etnografskom muzeju Rupe itd.

Snimka koncerta i dokumentarca koji prikazuje deset godina festivala, emitirat će se na drugom programu HRT - a, 21. lipnja u popodnevnim satima. Koncert je snimljen uz potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika, produkcijski ga potpisuju Ana Rucner i Mihaela Reščić, a video produkciju DOKU FILMS.

S druge strane kako su ublažavanjem sigurnosnih mjera i smirivanjem epidemiološke  situacije, stvoreni uvjeti da se tradicija ipak nastavi, uz gostovanje svestranog i karizmatičnog  hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, Ana će u amfiteatru na Srđu ipak održati koncert „Pozdrav ljetu" u pet sati ujutro, 21. lipnja, na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe.

Svim Dubrovčanima, svojoj publici i dragim prijateljima, Ana Rucner poručuje:
- Moj dragi kolega, vrhunski pijanista Matej Meštrović i ja  izvest ćemo  poznate skladbe klasične i popularne glazbe na Srđu u nedjelju 21.lipnja. Jer kao i uvijek do sada, tako i ove godine i ubuduće: sunce svakog jutra izlazi, ljeto svake godine dolazi, glazba liječi i ohrabruje. Svirat ćemo za vas! Dođite na Srđ, svi ste dobrodošli, održimo zajedničku tradiciju i obilježimo 10. rođendan festivala! Voli Vas Vaša Ana Rucner.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250